Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 1,9 tdi 1z '92] problem zasilanie zaworu p.paliwa

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
migacz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4 1,9 tdi 1z '92] problem zasilanie zaworu p.paliwa

Post autor: migacz » 08 gru 2012, 11:15

Witam mam od paru lat problem z turbiną a mianowicie nie pompuje. Więc silnik kręci do 2100 a potem juz nie chce bardzo. Jak kupiłem auto wszystko działało ale na początku co jakiś czas gasł silnik i nie mogłem go zapalić a zapalała się kontrolka od świec albo chek już nie pamiętam. Przypomniało mi się, że poprzedni właściciel zrobił odcięcie pompy paliwa znalazłem go i był to kabelek z guziczkiem i skręcone na nim 2 kabelki żadnego lutowania więc wywaliłem go i zlutowałem. Myślałem, że po temacie jednak nie, usterka się powtarzała więc założyłem drugi przekaźnik i podpiąłem go bezpośrednio z akumulatora i steruje nim ze stacyjki. Tak jeżdżę od paru lat bez problemu ale od tamtej pory nie działa turbo. Po podpięciu kompa mam: nieprawidłowa wartość zaworu odcięcia paliwa przy pompie i tyle. Po kasowaniu błędu odrazu błąd się ponownie pokazuje. Tak myślę komputer widzi błąd i nie steruje turbina aby nic się nie uszkodziło. Turbina była wyjęta i sprawdzona w zakładzie zajmującym się turbinami tak samo pompa wtryskowa była na uszczelnieniu i sprawdzeniu. Oba sprzęty są ok. Żadnych innych błędów nie mam w silniku a poza tym jest to model bez żadnych bajerów tylko ma wspomaganie nic więcej. Osprzęt na boshu. Irytuje mnie brak mocy od dawna ale jakoś nie wiem co mam z nim zrobić bo pozatym wszystko ładnie działa.

Kolejny tym razem chochlik brak podświetlania kabiny jak się otworzy dzwi ale jak wyjmę kluczyk to świeci tak samo jak otworze drzwi przy zapalonych światłach to piszczy brzęczyk więc coś dziwnego niby działa krańcówka a nie działa.

Proszę o podpowiedz z góry dzięki Formowiczów. Od dawna śledzę tematy na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie bolączki. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bozmek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bozmek » 08 gru 2012, 16:57

kolego a zakładałeś przepływkę na podmianę u brata tez zetor na bosch nie chciał ciągnąc dobrze wymieniliśmy przepływomierz i nie to auto się zrobiło. na forum poczytaj jest możliwość spr przepływki kolega kostrz gdzieś to opisywał jak miernikiem to sprawdzić. niech inni się wypowiedzą mi to przyszło do głowy to Ci podsuwam taki pomysł. :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl