Witam
Postanowiłem totalnie wyczyścic autko, m.in zdjąłem podszybia, wyrzuciłem tonę zgniłych liści, drugą tonę suchych, trochę kasztanów, stado myszek itd, aż dogrzebałem się do "filtru" nadmuchu powietrza do kabiny. jak się okazało nie trzeba było wymieniać wkładu.. bo go nie było, a filtr wygląda to tak:
A przy okazji : co to za rurka kończąca się 'tak sobie " na grodzi ?
Wygląda to jakby od spryskiwacza (???)
[b3,b4] Przewód przelewowy, parowy od akumulatora
[b3,b4] Przewód przelewowy, parowy od akumulatora
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, 21:19 przez piotr007, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ja to nazywam odpowietrzeniem po to aby opary kwasu nie niszczyły nadowzia, po to tez obudowa akumulatora jest zrobiona ze specjalnego plastiku i jest wykończona uszczelka, jak bys chciał wiedizec to drugi koniec wezyka (ten pod obudowa akumulatora powinien wchodzić w listwe akumultora, (tam gdzie sa cele i kapse do odkrecania) jest na to nawet specjalna dziurka, zaznacze na czerwono na Twoim foto <ok>
Dziękuję, pierwszy raz się spotkałem z takim rozwiązaniem.Solskier pisze:Ja to nazywam odpowietrzeniem po to aby opary kwasu nie niszczyły nadowzia, po to tez obudowa akumulatora jest zrobiona ze specjalnego plastiku i jest wykończona uszczelka, jak bys chciał wiedizec to drugi koniec wezyka (ten pod obudowa akumulatora powinien wchodzić w listwe akumultora, (tam gdzie sa cele i kapse do odkrecania) jest na to nawet specjalna dziurka, zaznacze na czerwono na Twoim foto
Trzeba bedzie 'dosztukować" brakujący kawałek
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
piotr007, tu jest coś na ten temat viewtopic.php?t=12453&highlight=rurka
Zamiast siatki nie bardzo, bo nie ma takich małych filtrów, ale możesz zamontować filtr kabinowy z B4 razem z podstawą.Mete pisze:Panowie a zamiast tej siatki można filtr wsadzić?