Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi B4 1.9 TDi] Przewody wysokiego napięcia

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
funnyboy88

[Audi B4 1.9 TDi] Przewody wysokiego napięcia

Post autor: funnyboy88 » 21 lis 2009, 18:58

Witam, mam nadzieję, że mój problem nadaje się do tego działu, otóż szukałem dziś chyba z godzinę na internecie czegokolwiek co pomogłoby mi wymienić kable na nowe do świec żarowych, moje trochę już przeżyły i kabel ukazał się goły na wierzchu. Gumowa otoczka się z niego zsunęła... a naprawdę nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć, gdzie to kupić? Czy w ogóle można? Nie chcę bezczelnie tego zaizolować i tak zostawić. W ETKA też nie znalazłem niczego takiego, myślałem, że może po numerze dojdę do tego gdzieś w google.pl. Dzięki z góry za odpowiedź! :-)

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 21 lis 2009, 19:18

Przewody wysokiego napięcia idą tylko do świec zapłonowych,świece żarowe pracują na 12 volt,więc spokojnie można to zaizolować dostępnymi sposobami-czyli koszulki termokurczliwe,itd.,trzeba dokręcić miejsca połączęń,gdyż luzy powodują grzanie i uszkodzenia izolacji.

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 21 lis 2009, 19:39

Rozumiem, a czy można je jednak jakoś wymienić? Wybacz mój upór, ale nie jestem zwolennikiem poprawiania, lecz naprawiania :-)

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 21 lis 2009, 19:46

Wszystko co zamontowane da się wymienić,między świecami jest zdaje się szyna łącząca świece żarowe,do pierwszej świecy dochodzi przewód prądowy z instalacji(od przekaźnika).Więc da się wymienić-tylko przewód może być w wiązce-i jego wybebeszenie nie będzie proste,więc może lepiej dać nowe oczko na pierwszej świecy.porządnie zalutować i zaizolować,potem porządnie skręcić.

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 21 lis 2009, 20:06

O kurcze, aż takiego rzeźbienia się nie spodziewałem, wiązki ruszać bym nie chciał... No nic, zobaczę, co da się zrobić. A same "wtyczki" na świece gdzieś kupię?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl