[B3 1.8 JN] Rozrusznik nie kręci - odpala "na pych"
[B3 1.8 JN] Rozrusznik nie kręci - odpala "na pych"
Witam od jakichś dwóch tygodni mam taki problem. Czasem audi zapali "na strzał", czasem po przekręceniu kluczyka w pozycję rozrusznika lampki jedynie przygasają, rozrusznik się nie kręci, auto nie odpala. Po odczekaniu chwili jest szansa, że odpali. Ale nie musi. "Na pych" odpala bez problemu. Czy to wina rozrusznika czy może być jeszcze jakiś powód takiego stanu rzeczy?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
tulejki ktore sie zapiekja w rozruszniku, oraz zasniedziale nakretki ktore sa na rozruszniku, te dwie na klucz 13
gdyby masy nie bylo to by nawet kontrolki nie przygasaly, rowniez stacyjka odpada gdyz reakcje widac w liczniku po kontrolkach
oczywiscie wszelkie roboty przy rozruszniku na odpietej masie z akumulatora
gdyby masy nie bylo to by nawet kontrolki nie przygasaly, rowniez stacyjka odpada gdyz reakcje widac w liczniku po kontrolkach
oczywiscie wszelkie roboty przy rozruszniku na odpietej masie z akumulatora
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 23:43 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
W książce "Audi 80 Reguluję i naprawiam" jest o demontażu rozrusznika, jest tam napisane "wykręcić śruby względnie nakrętki mocujące na kołnierzu mocującym rozrusznika (czyli z tyłu w stosunku do kierunku jazdy)". Moje pytanie - ile powinno być tam tych śrub? Nie chcę żeby okazało się, że jakaś została, a ja to wyrwę "na siłę".
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: