Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9TDI] świece żarowe

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gacak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9TDI] świece żarowe

Post autor: gacak » 14 gru 2010, 20:28

Witam mam problem przy mrozach do -5 audi pali tak średnio przy większych mrozach dłużej męczy akumulator. Podjąłem decyzje iż wymienie świece żarowe chciałem spytać o opinie jakie najlepiej kupić i czy te są dobre???? http://moto.allegro.pl/swiece-zarowe-be ... 74002.html

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 14 gru 2010, 22:35

sam takie mam od roku, i przy obecnych mrozach pala jak sie patrzy
jesli juz sie decydujesz na wymiane, to bedziesz potrzebowal dlugiej nasadki 10tki i troche cierpliwosci :) na swiecach sa takie jakby fajki gumowe uwazaj aby ich bardzo nie porwac przy wyciaganiu, chwyc je jak najnizej i powoli do gory, przed samym wykreceniem podmuchaj sprezonym powietrzem czy czym innym wokolo odkrecanej aktualnie swiecy, aby gdy bedzie komora spalania otwarta jakis piasek nie wpadl do srodka

jest taka mozliwosc ze swiece juz ktos ci zmienil, i wymiana nic ci nie pomoze, wiec moze wpierw powinienes je sprawdzic czy dzialaja, kada swieca pobiera prad okolo 10-12A, bo to ze sygnalizuje ci lampka ich zalczenia nie znaczy ze dzialaja,

najprostrze ich sprawdzenie czy w momencie przekrecenia kluczyka spadnie ci napiecie do okolo 10V, taki pomiar zrob po dlugim staniu na mrozie, woltomierz juz wczesniej podlacz do aku i obserwuj co sie bedzie dzialo jak przekrecisz kluczyk w pozycje zaplon

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 15 gru 2010, 11:36

a no właśnie sprawdzałeś czy grzeją?jak dobre to po co wymieniać?może przekaźnik padł albo nie dochodzi prąd do świec?albo bezpiecznik spalony?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl