[80 B4 2.0 ABK + inst gaz] Temp. silnika
no właśnie tam chciałem dziś wymienić, kupiłem nowy a tu nic... dalej zegar ani drgnie...goldwinger pisze:wszystkie w króćcu przy głowicy (stojąc przed autem po prawej stronie silnika)
tam zasadniczo są dwa czujniki... jeden od temp. drugi od ciśnienia płynu chłodniczego... ten z okrągły z trzema stykami to jest od temp. , tak?? to jest sprawny.. więc chyba zegar poszedł... chyba że jest tam gdzie mówi Misiek_Stce, a jak to jest to do daj znać Misiek to będe w 100% pewny... bo czasem tracę cierpliwośc... ale ja niecierpliwy jestem...
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
No własnie wymieniłem i jak narazie na wolnych na postoju wskazowka na liczniku nawet sie nie rusza (zadko u mnie sie ona poruszała) ale miałem go raczej padnietego bo przez tego dziada to na załączonym zapłonie wiatrak chodził i w czasie jazdy tez. wymieniłem i jest ok z wiatrakiem, zobaczymy jutro w jezdzie czy wskazowka sie podniesie... napisze rezultaty, czekac...t-omash pisze:no właśnie tam chciałem dziś wymienić, kupiłem nowy a tu nic... dalej zegar ani drgnie...goldwinger pisze:wszystkie w króćcu przy głowicy (stojąc przed autem po prawej stronie silnika)
tam zasadniczo są dwa czujniki... jeden od temp. drugi od ciśnienia płynu chłodniczego... ten z okrągły z trzema stykami to jest od temp. , tak?? to jest sprawny.. więc chyba zegar poszedł... chyba że jest tam gdzie mówi Misiek_Stce, a jak to jest to do daj znać Misiek to będe w 100% pewny... bo czasem tracę cierpliwośc... ale ja niecierpliwy jestem...
W silniku ABK czujniki znajdujące się w plastikowym króćcu nie maja żadnego wpływu na wentylator. Jedynie czujnik który zamontowany jest przy wtryskiwaczach (przewody zakończone standardowo) ma wpływ na działanie wentylatorów. Co do wskaźników to sprawdźcie jeszcze przewody pod gumą i wtyczkę zapinaną na czujnikach. Może kontakty sa porozginane lub przewody pourywane.