Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 All] Umiejscowienie wtyczki silniczka wycieraczek

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
blendowski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 All] Umiejscowienie wtyczki silniczka wycieraczek

Post autor: blendowski » 08 sty 2009, 02:00

Witam.
Czy mógłby ktoś napisać gdzie znajduje się wtyczka silniczka wycieraczek? i Jak ona wygląda?
Najlepiej gdyby ktoś mógł wrzucić jakąś fotkę.
Potrzebuje tej informacji ponieważ wycieraczki na pierwszym biegu chodzą bez przerwy i
kiedy włączam spryskiwacze wycieraczki się włączają i staja w połowie szyby natomiast gdy przesuwam dźwignie od wycieraczek w dól wycieraczki przestają chodzić w momencie gdy ją puszczam.
Więc zanim zajmę się za przekaźnik chce sprawdzić tą oto wtyczkę silniczka wycieraczek o której przeczytałem w jakimś poście 8-)

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 08 sty 2009, 09:34

Wtyczka jest przy silniczku wycieraczek wiec nie wiem w czym tkwi problem, co do dziwnej pracy sprawdx ten przekaźnik w skrzynce bezpieczników.

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 08 sty 2009, 11:00

Albo przekaźnik masz uszkodzony albo mechanizm powrotny-krańcówka ze stykami na obudowie silnika,najpierw na pewno nie zaszkodzi rozpiąć kostkę i przemyć środkiem do elektryki(na pewno nie wd40!)

Awatar użytkownika
basu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: basu » 08 sty 2009, 23:00

Do elektryki polecam kontakt PCC - używam go w pracy i jest bardzo dobry. znajdziesz go na allegro. Wiązka od wycieraczek ma jeden koniec przy silniku wycieraczek a drugi pod licznikiem u samej góry po prawej kolor czarny (trzeba odkręcić półkę pod kierownicą). Ja jednak bym obstawiał, jak koledzy, przekaźnik. Jak okaże się, że będziesz potrzebował to pisz na PW.

blendowski
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: blendowski » 08 sty 2009, 23:07

Jutro przełożę dobry przekaźnik od kolegi na chwile do mojego auta i zobaczę czy to rozwiąże problem. Jeśli tak będę wtedy poszukiwał nowego 8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl