Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Uszkodzony czujnik halla?[Ng +gaz]

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
sami
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Uszkodzony czujnik halla?[Ng +gaz]

Post autor: sami » 20 gru 2009, 18:49

Witam,mam takie pytanie czy gdyby czujnik halla był uszkodzony to auto wogóle by nie odpalało?pytam się o to bo podczas wymiany świec zachaczyłem o aparat zapłonowy i ułamał mi się ten czujnik przy nim,ale trzymał się na kablach,i gdy chciałem odpalić auto to nie chciało dopiero na hol odpaliło ale chodziło jak traktor,nierówno.Czy to może być przyczyna uszkodzonego czujnika,a może zła kolejność podłączonych kabli wn?proszę o odp bo nie wiem co mam robić?

[ Dodano: 2009-12-20, 18:59 ]
mam drugi aparat z czujnikiem ale nie wiem jak wykręcić stary,odkręciłem nakrętkę którą się luzuję przy zmianie kąta zapłonu i aparat dalej nie chciał wyjść,podejrzewam żę jeszcze coś go trzyma,tylko co?wiem że wkładając nowy aparat trzeba zapamiętać w jakiej pozycji był palec

gruby2123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gruby2123 » 21 gru 2009, 08:56

nierówna praca bedzie od złej kolejności sprawdz poprawne załozenie przewodów. jezeli masz iske i rzaden z przewodów od czujnika nie jest urwany to czujnik halla jest ok. aparat trzyma tylko taka łyzka w kształcie widelca jak ja zdejmiesz i nie chce wyjsc to pewnie jest zapieczony WD40 i jazda. po wymianie aparatu przydało by sie zapłon ustawiś. sory za błedy.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 21 gru 2009, 10:52

_uwaga

ODPOWIEDZ