Witam,mam takie pytanie czy gdyby czujnik halla był uszkodzony to auto wogóle by nie odpalało?pytam się o to bo podczas wymiany świec zachaczyłem o aparat zapłonowy i ułamał mi się ten czujnik przy nim,ale trzymał się na kablach,i gdy chciałem odpalić auto to nie chciało dopiero na hol odpaliło ale chodziło jak traktor,nierówno.Czy to może być przyczyna uszkodzonego czujnika,a może zła kolejność podłączonych kabli wn?proszę o odp bo nie wiem co mam robić?
[ Dodano: 2009-12-20, 18:59 ]
mam drugi aparat z czujnikiem ale nie wiem jak wykręcić stary,odkręciłem nakrętkę którą się luzuję przy zmianie kąta zapłonu i aparat dalej nie chciał wyjść,podejrzewam żę jeszcze coś go trzyma,tylko co?wiem że wkładając nowy aparat trzeba zapamiętać w jakiej pozycji był palec
Uszkodzony czujnik halla?[Ng +gaz]
nierówna praca bedzie od złej kolejności sprawdz poprawne załozenie przewodów. jezeli masz iske i rzaden z przewodów od czujnika nie jest urwany to czujnik halla jest ok. aparat trzyma tylko taka łyzka w kształcie widelca jak ja zdejmiesz i nie chce wyjsc to pewnie jest zapieczony WD40 i jazda. po wymianie aparatu przydało by sie zapłon ustawiś. sory za błedy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: