Witam klubowiczów.
Jeżdzę 80tką 1.9 TD AAZ mam problem tego typu zaraz po przekreceniu stacyjki włącza sie wiatrak chłodnicy a do tego podczas jazdy zapalaja się kontrolki od smarowania i poziomu płynu chłodzacego.
Podczas pracy silnika zapalaja sie kontrolki jest tak już od dłuższego czasu i z moich obserwacji wynika ze nie jest to niczym uwarunkowane,cisnienie w porządku,stan płynów chłodzacych również czujniki nie jestem do końca pewien,na kokpicie wyglada tak jak choinka by sie paliła ,na równej drodze też miga na zmiane i nie pomaga dodawanie gazu,stukanie pukanie itd,zmieniłem olej i filtr jezdze na Mobil Diesel 15W40 zmieniłem z półsyntetyka po tym miganiu i nic filtr oryginalny wiec niema podejżenia zle dobranego filtra.Podejżewam instalacje ale niewiem za co sie zabrac.
Myslałem ze obydwa czujnika maja wspólna mase ale migaja na przemian nieregularnie. a wiatrak właczony jest non stop.Poratujcie bo wybieram sie w trase i niepewnie sie czuje :roll: .Pozdrawiam i z góry dzieki za podpowiedzi
Bindziak
[80 B4 1.9TD AAZ]Wiatrak chłodnicy,kontrolka oleju oraz wody
[80 B4 1.9TD AAZ]Wiatrak chłodnicy,kontrolka oleju oraz wody
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2012, 21:51 przez Bindziak, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzieki za podpowiedzi,Dzis po pracy sprawdziłem styki na konektorkach od czzujnikow i przetarłem je drobnym papierem sciernym oraz zakonserwowałem.
Poprawiłem też listwe z masą koło zbiorniczka wyrownawczego zakonserwowałem to tez i sprawdziłem ładowanie które po uruchomienia silnika ma 14,4V wszystko co mogłem sprawdziłem ale kontrolki dalej migaja jak na choince... nic sie nie poprawiło...
Ma ktoś jeszcze jakies pomysły??
Pozdrawiam i z góry dzieki za podpowiedzi
Poprawiłem też listwe z masą koło zbiorniczka wyrownawczego zakonserwowałem to tez i sprawdziłem ładowanie które po uruchomienia silnika ma 14,4V wszystko co mogłem sprawdziłem ale kontrolki dalej migaja jak na choince... nic sie nie poprawiło...
Ma ktoś jeszcze jakies pomysły??
Pozdrawiam i z góry dzieki za podpowiedzi