[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jak ci mówiłem jest kilka wersji przekaźnika ta automat do góry akurat jeszcze działa po otwarciu z podtrzymania. Po drugie możesz mieć uszkodzona krańcówkę w drzwiach i sterownik dostaje przerywany sygnał i traktuje jako otwarcie i zamknięcie, bo parę przekaźników działa dopóki nie zamkniesz drzwi.
Ustawienie elektrycznego szyberdachu
Witam.Mam problem z szyberdachem w B4 a mianowicie przy całkowitym otwieraniu jest wszystko dobrze ale gdy chce uchylić słychać zgrzytanie i nie zatrzymuje się w pozycji zamkniętej. Dodam że to czerwone kółko od krańcówek wypadło i nie mam zielonego pojęcia jak to ustawić
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- Kontakt:
Panowie takie pytanie montowałem wczoraj el szybki+ el lusterka i w sumie podłączone wszystko oprócz krańcówki i grzania luster i teraz czy każde b4 miało te kostki już wyprowadzone gdzieś pod kierownicą? Bo nie wiem czy tam grzebać jakoś strasznie żeby je znaleźć czy pociągnąć nowy kabel do tego grzania tylko. Moja to ABK 92 rok z wyposażenia klima(chyba dokładana) centralny i wspoma + dokładany alarm z pilotem. Kolejne pytanie czy jak nie podłączę ten krańcówki do modułu to będzie mi rozładowywać aku? Podświetlenie przycisków teraz gaśnie po wyjęciu kluczyka jakieś 30sekund ale szyby działają cały czas.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w kostce do przekaźnika szyb mam niebieski i żółto brązowy, niebieski idzie na pin 61 a żółto brązowy pin tk1.W krańcówkach drzwi mam biało brązowy kierowca i pasażer i żółto brązowy kierowca jak to połączyć ? niebieski do pasażera a żółto brązowy z żółto brązowym?
możliwe że ta kostka od krańcówki była pod kierownicą ale ktoś obciął żeby się tam z centralką do pilota centralnego wpiąć?
możliwe że ta kostka od krańcówki była pod kierownicą ale ktoś obciął żeby się tam z centralką do pilota centralnego wpiąć?
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Gaśnie podświetlenie ale napięcie nadal jest na przyciskach bo po naciśnięciu przełącznika szyby zaczynają jeździć i podświetlenie wracamaciek889 pisze:Chyba jest gdzieś wyjście tej krańcówki drzwi kierowcy. A chyba i tak się wyłączy bez krańcówki po kilku minutach.
Ogrzewanie lusterek podpina się pod ogrzewanie szyby. Chyba jest zasilanie ogrzewania szyby w kostkach obok kolumny. Brązowa kostka pin 4 przewód koloru białego.
- Jarewa
- Forum Audi 80
Niebieski czyli tej kontrolki lądowania odpowiada za komfort auto zamykania szyby kierowcy w sensie jednym kliknięciem (ale to jeszcze zależy od przekąźnika jaki jest) ale skoro instalacja przygotowana na to to może i przekaźnika prawidłowy. Sygnał idzie przez liczniki niebieska albo żółta kostka.
No bez podłaczania tk1 będzie kradło prąd będzie problem z akumulatorem
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Teraz szyba kierowcy idzie sama na dół po jednym kliknięciu jak podłącze niebieski rozumiem że w 2 strony sama poleci na odpalonym aucie?Jarewa pisze:Niebieski czyli tej kontrolki lądowania odpowiada za komfort auto zamykania szyby kierowcy w sensie jednym kliknięciem (ale to jeszcze zależy od przekąźnika jaki jest) ale skoro instalacja przygotowana na to to może i przekaźnika prawidłowy. Sygnał idzie przez liczniki niebieska albo żółta kostka.
czyli krańcówkę koniecznie podłączyć, poszukałem na forum i wychodzi że niebieski ma masę z licznika żółta kostka pin 13 kabel też niebieski może ktoś potwierdzić?
sugerowałem się postem kolegi paw1131 z tego tematu https://audi80.pl/b4-kontrolka-lado ... 255,15.htm
- Jarewa
- Forum Audi 80
Tak, tylko powiedz jaki numer przekaźnika to zwerifikujemy jeszcze jego czy ma taką opcje bo o ile instalacja jest na tak to nie wiem czy przekaźnik to obsługuje.maro0912 pisze:Teraz szyba kierowcy idzie sama na dół po jednym kliknięciu jak podłącze niebieski rozumiem że w 2 strony sama poleci na odpalonym aucie?
To maćku zależne jest od przekaźnika było chyba z 12 wersji. Nie wszystkie się wyłączały całkowicie.maciek889 pisze:Ale po kilku minutach rozłączy się całkowicie z tego co pamiętam.