[B3/B4] jak wyjąć włacznik od podgrzewania szyby?
[B3/B4] jak wyjąć włacznik od podgrzewania szyby?
Boje sie zebym go nie połamał w trakcie wyjmowania.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2007, 18:29 przez Neo, łącznie zmieniany 1 raz.
- michal197609
- Forum Audi 80
W dziale download na stronie głównej jest dokładny opis:
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,58/
Połamać raczej nie połamiesz, tylko trzeba to robić delikatnie. Uważaj, żeby Ci blaszki blokujące znajdujące się na wierzchu włącznika nie wpadły gdzieś do środka konsoli. Trzeba uważać z samym włącznikiem gdybyś go chciał rozebrać. Ja rozebrałem, ale ze złożeniem miałem duży problem, bo blaszki w środku, które włączają włącznik muszą być bardzo dokładnie przygięte, a ustawienie ich gdy się je raz ruszy jest b. trudne. Zależy to chyba też od rodzaju włącznika. Powodzenia
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,58/
Połamać raczej nie połamiesz, tylko trzeba to robić delikatnie. Uważaj, żeby Ci blaszki blokujące znajdujące się na wierzchu włącznika nie wpadły gdzieś do środka konsoli. Trzeba uważać z samym włącznikiem gdybyś go chciał rozebrać. Ja rozebrałem, ale ze złożeniem miałem duży problem, bo blaszki w środku, które włączają włącznik muszą być bardzo dokładnie przygięte, a ustawienie ich gdy się je raz ruszy jest b. trudne. Zależy to chyba też od rodzaju włącznika. Powodzenia
- michal197609
- Forum Audi 80
Zeby sie dostać do włączników trzeba wyjąć ten mały schowek koło nich. O ile pamietam ma on w śroku śrubkę lub dwie trzeba sie przyjżeć. Po wyciągnięciu tego schowka wypchniesz od wewnątrz wyłączniki po kolei, są one wciskane i mają od dołu i od góry blaszki sprężynujące które osadzają włącznik. Jeśli chodzi o wypięcie kostek to po wypchnięciu włącznika powinieneś mieć na wierzchu wyłacznik z kostką a wtedy z łatwością wypniesz kostke. pozdro