[b4 1z] Limo - brak ogrzewania tylniej szyby
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[b4 1z] Limo - brak ogrzewania tylniej szyby
Mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby. Miernikiem puki co nic nie sprawdzałem, bo w niedzielę i święta nigdy robota mi nie idzie. Odkąd mam tego audika to ogrzewanie szyby nie działało. Grzanie lusterek chodzi elegancko. Ale uwaga: zobaczyłem ostatnio, że gdy włącze ogrzewanie tylnej szyby to po jakimś czasie pojawia się kreseczka (1cm długości) która jest ogrzewana - w tym miejscu stopił się lód i odparowała szyby, ta kreska znajduje się w prawym górnym rogu szyby, mniej więcej 10cm od górnej i prawej krawędzi szyby.
Czy te paseczki już się wytarły, czy wtyczki nie chodzą? A może to przełącznik?
Czy najlepiej najpierw pomierzyć miernikiem i później gdybać?
Wszystko byłoby jaśniejsze gdyby nie ta rozgrzana kreseczka :roll:
Czy te paseczki już się wytarły, czy wtyczki nie chodzą? A może to przełącznik?
Czy najlepiej najpierw pomierzyć miernikiem i później gdybać?
Wszystko byłoby jaśniejsze gdyby nie ta rozgrzana kreseczka :roll:
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zara dam rysunek o co mi chodzi Bo żeby grzał 1 paseczek to tak, ale on grzeje w 1 punkcie. I to też nie ma pewności od czego to puściło.
[ Dodano: 2012-12-27, 18:16 ]
Grzanie punktowe było, musiał powstać łuk elektryczny. Jak grzało tam to dotknąłem paluchem, pizło mnie, poparzyłem palucha i przestało grzać
A teraz jak naprawić? Na oko zerkałem to te linnie wszystkie całe są, nie widać przetarć czy pęknięć. Ale co ciekawe to jeśli by ścieżka była przetarta to nie grzała by 1 linnia czy tam kilka, a u mnie nie grzała żadna, tylko właśnie w 1 punkcie bardzo mocno.
[ Dodano: 2012-12-27, 18:16 ]
Grzanie punktowe było, musiał powstać łuk elektryczny. Jak grzało tam to dotknąłem paluchem, pizło mnie, poparzyłem palucha i przestało grzać
A teraz jak naprawić? Na oko zerkałem to te linnie wszystkie całe są, nie widać przetarć czy pęknięć. Ale co ciekawe to jeśli by ścieżka była przetarta to nie grzała by 1 linnia czy tam kilka, a u mnie nie grzała żadna, tylko właśnie w 1 punkcie bardzo mocno.
- carlosh6989
- Forum Audi 80
Od ogrzewania tylnej szyby jest bezpiecznik numer 16(30A). Ogrzewanie tylnej szyby nie posiada przekaźnika, jest tylko włącznik od podgrzewania.
Instalacja do podgrzewania jest pociągnięta lewą stroną, trzeba sprawdzić kolor kabli i sprawdzić obwód.
Jeśli pali bezpiecznik to widocznie jest zwarcie do masy. Trzeba znaleźć miejsce zwierania styków.
Wiązka do klapy bagażnika nie jest powiązana z instalacją ogrzewania tylnej szyby i lusterek.
Instalacja do podgrzewania jest pociągnięta lewą stroną, trzeba sprawdzić kolor kabli i sprawdzić obwód.
Jeśli pali bezpiecznik to widocznie jest zwarcie do masy. Trzeba znaleźć miejsce zwierania styków.
Wiązka do klapy bagażnika nie jest powiązana z instalacją ogrzewania tylnej szyby i lusterek.
- anakonda1259
- Forum Audi 80
- anakonda1259
- Forum Audi 80