[all b4 cabrio] Moduł opuszczania szyb.
[all b4 cabrio] Moduł opuszczania szyb.
Witam, temat napewno zainteresuje tych którzy posiadają cabriolety, m.in chodzi o moduł opuszczania/domykania szyb a właściwie czy coś takiego wogole jest. U mnie sprawa wygląda tak że mi ręce opadają z regulacją uszczelek/szyb w moim cabie i wpadłem na pomysł czy taki moduł ( o ile taki istnieje!!!) nie wsadzic do swojego caba. U kolegi ktory ma BMW e36 cabrio juz taki bajerek się znajduje, a w naszych b4 niestety nie. Zasada działania jest banalnie prosta, otwierasz drzwi szyba się opuszcza o 1/2 cm, zaś gdy zamkniesz drzwi domyka się.
Teraz pytanko czy jest to fizycznie mozliwe wsadzic coś takiego ? Pozdrawiam :mrgreen:
Teraz pytanko czy jest to fizycznie mozliwe wsadzic coś takiego ? Pozdrawiam :mrgreen:
wg mnie dobry elekryk jest w stanie zaadoptowac taki modul z bmw,
trzeba by miec schemat jak ten modul z bmw dziala,
napewno bedzie podpiety pod krancowki drzwi ?, czyli otworzysz drzwi pojdzie impuls szyby lekko sie opuszczą,
ciekawy pomysl, mmh,
a czemu masz problem z ustawieniem uszczelek przeciez to banalnie proste,
ale wiadomo jak by szyba sie opuszczala to uszczelki nie dostawaly by tak po du.......pie
trzeba by miec schemat jak ten modul z bmw dziala,
napewno bedzie podpiety pod krancowki drzwi ?, czyli otworzysz drzwi pojdzie impuls szyby lekko sie opuszczą,
ciekawy pomysl, mmh,
a czemu masz problem z ustawieniem uszczelek przeciez to banalnie proste,
ale wiadomo jak by szyba sie opuszczala to uszczelki nie dostawaly by tak po du.......pie
masz na mysli slupek z szyby czolowej?
no to luzujesz rame szyby z drzwi i przesuwasz , ale moze sie okazac ze nie da to efektu wtedy odkrecasz/wyjmujesz calą rame, i ustawiasz sama szybe w ramie, tam tez jest pole do popisu/ustawienia
,,,
ee jesli ty elektryk to dzialaj, z checia bym zobaczyl taki bajer
no to luzujesz rame szyby z drzwi i przesuwasz , ale moze sie okazac ze nie da to efektu wtedy odkrecasz/wyjmujesz calą rame, i ustawiasz sama szybe w ramie, tam tez jest pole do popisu/ustawienia
,,,
ee jesli ty elektryk to dzialaj, z checia bym zobaczyl taki bajer
mowa o szybie z drzwi? tak jest tam luz na otworach w szybie ,Dorianek pisze:Da się ustawiać samą szybę bez tej ramy metalowaj za boczkami ?
Dałem cynk kumplowi bo ma e36 na czesci i ma mi to przywiesc bo musze pooglądać, bo moze wsadze moduł z e36 do caba
, ale zeby odkrecic sruby ktore trzymaja szybe musisz wyciagnac cala rame, zeby miec dojscie do srub od szyby
Prosze, juz inni tez kombinowali z tym podobno sie to da zrobic.
http://www.passionford.pl/forum/showthread.php?p=20202
http://www.passionford.pl/forum/showthread.php?p=20202