[B3/B4 all] Podgrzewanie lusterek nie działa
-
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Raczej bez wymiany maty grzewczej się nie obędzie musisz wyjąć wkład i wymienić tylko raczej nie w ten mróz żeby zaczepów nie połamać Nie wiem jak jest W b4 ale w A4 dajesz maksymalnie do dołu lustro i od góry podważasz zaczep jak już góra puści to dół podejrzewam że u ciebie jest identycznie.Jak już zdemontujesz wkład to suszarką podgrzewasz plastyk który jest przyklejony do maty grzewczej i delikatnie podważasz póżniej musisz odkleić mate grzewczą ja stosowałem zmywacz do paznokci następnie czyścisz klej po macie grzewczej i przyklejasz nową ja zastosowałem silikon bezbarwny
-
- Forum Audi 80
Witam jestem tu nowy i mam problem z lewym lusterkiem , nie działa mi mechanizm ustawiania , silniczki niby chodzą, ale lusterko słabo reaguje i w ogóle jest całe luźne.
Może ma ktoś zdjęcie tego mechanizmu napędu lusterek bo tam chyba coś brakuje.
Chętnie kupię lewe lusterko ,podgrzewane,z niebieską poświatą i całym napędem.
AUDI b4 Tdi 94r
Może ma ktoś zdjęcie tego mechanizmu napędu lusterek bo tam chyba coś brakuje.
Chętnie kupię lewe lusterko ,podgrzewane,z niebieską poświatą i całym napędem.
AUDI b4 Tdi 94r
suchar ale widać co jakiś czas ożywa
jako, że nie grzeje mi lewe lusterko, napięcie dochodzi domyślam się że muszę wymienić matę/wkład ?
Pytania:
Jak odczepić te zaczepy? (przyznam się że raz już próbowałem ale poległem)
Co muszę kupić wkład czy matę czy może jeszcze coś innego? Z lusterka odszedł tył (ten mat) ale tylko po bokach i jeszcze daje radę. Jeżeli to nie zwiększa dużo może i to bym od razu wymienił.
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
jako, że nie grzeje mi lewe lusterko, napięcie dochodzi domyślam się że muszę wymienić matę/wkład ?
Pytania:
Jak odczepić te zaczepy? (przyznam się że raz już próbowałem ale poległem)
Co muszę kupić wkład czy matę czy może jeszcze coś innego? Z lusterka odszedł tył (ten mat) ale tylko po bokach i jeszcze daje radę. Jeżeli to nie zwiększa dużo może i to bym od razu wymienił.
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
to i ja sie podepne, nie dziala mi podgrzewanie szyby i lusterek... bezpiecznik sprawdzony, caly w porzadku, na wszelki wypadek wymienilem. ale dalej nie dziala... na przycisku swieci sie ta 'czerwona szybka' ale druga dioda sie nie zapala, tak jakby prad nie dochodzil... wymienialem przycisk - to samo... sprawdzalem wiazke przy tylniej klapie - cala... ktos cos wie co sie dzieje? :roll:
z gory dzieki za pomoc
z gory dzieki za pomoc
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam kolegów w Nowym Roku. Przy okazji tego tematu chciałbym zapytać Was czy wiecie może na której kostce pod deską rozdzielczą są kable zasilające podgrzewanie lusterek. Podejrzewam że gdzieś mi tam się coś nie wcisnęło dobrze i lusterka nie grzeją a dają się ustawiać, działa też podgrzewanie szyby. Jakiś czas temu przy wymianie nagrzewnicy musiałem zdemontować deskę rozdzielczą i porozpinać kostki. W lecie stwierdziłem że nie działa klima i okazało się że podczas wsuwania kostki jeden styk wypchnął drugi i nie było dobrego połączenia. Podejrzewam że w przypadku lusterek może być podobnie ale nie wiem która to może być kostka i ewentualnie które kable. Jeśli macie taką wiedzę to podpowiedzcie.
Z góry dzięki
Włodek
Z góry dzięki
Włodek
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z