[B4 2.0 ABK] Podnośnik szyb, widział ktoś taki?
[B4 2.0 ABK] Podnośnik szyb, widział ktoś taki?
Mam zdaję się przypalony silniczek od szyby, jak chodzi to bardzo ociężale, często po zamknięciu szyby już nie da się jej otworzyć. Rozwiązaniem na to jest niestety rozebranie drzwi, złożenie z powrotem. Przede wszystkim nie mogę znaleźć takiego mechanizmu, a co dopiero silnika. Szukałem w B3, quattro, nic. Mam wersję z jednym przyciskiem na obu drzwiach - też rzadkość.
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Widział ktoś coś podobnego?
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Widział ktoś coś podobnego?
Tak jak mówi maciek889, nie było elektrycznych szyb bez elektrycznych lusterek, mogły być ewentualnie same elektryczne lusterka, na bank masz dokładane el. szyby, oryginalny panel wygląda w ten sposób
http://img04.staticclassifieds.com/imag ... oscian.jpg
http://img04.staticclassifieds.com/imag ... oscian.jpg
No tak oryginalne by się pewnie nie zepsuło... Dzięki za pomoc.
[ Dodano: 2015-10-21, 18:01 ]
Robił ktoś przeróbkę korbka na elektryczne? Zastanawiam się czy jak kupię oryginał to czy wlezie do drzwi. Klepią jedne drzwi i tylko kwestia włożonego mechanizmu i tapicerki czy jednak wewnątrz drzwi wyglądają inaczej?
[ Dodano: 2015-10-21, 18:01 ]
Robił ktoś przeróbkę korbka na elektryczne? Zastanawiam się czy jak kupię oryginał to czy wlezie do drzwi. Klepią jedne drzwi i tylko kwestia włożonego mechanizmu i tapicerki czy jednak wewnątrz drzwi wyglądają inaczej?
Na całej szerokości szyby jest prowadnica, ramię porusza się na zębatce góra, dół. Plastik w prowadnicy jedzie od lewej do prawej w miarę jak ramię schodzi w dół.
Jedyne zdjęcie które pokazuję drzwi, niestety prowadnicy nie widać (tej poziomej). Zdjęcie
Jedyne zdjęcie które pokazuję drzwi, niestety prowadnicy nie widać (tej poziomej). Zdjęcie
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Paco52327, w życiu nie słyszałem o przepalonym silniczku który spowalnia szybę. Jak ci szyba schodzi na dół i nie chce "iść" do góry lub robi to bardzo ociężale i się zatrzymuje to lepiej sprawdź połączenia bo masz pewnie zaśniedziałe styki i gubi najprawdopodobniej masę. Przeciągnij sobie kable bezpośrednio z akumulatora do silniczka to zobaczysz jak będzie szyba zasuwała. Jak masz miernik to zmierz sobie jaki masz spadek napięcia przy silniczku bo pewnie masz spory. Ja ostatnio to przerabiałem u siebie. Jak zsunąłem szybę na dół to do góry nie chciała sie podnosić i musiałem jej pomagać ręką. Na akumulatorze miałem 12V a przy silniczku 9V a podczas pracy silniczka spadało jeszcze niżej.Wszytko przez zaśniedziałe styki.
maciek889, jesteś pewny że nie trzeba demontować ramy szyby od drzwi? Ja zakładałem elektrykę kilka lat temu ale z tego co pamiętam trzeba wszytko rozebrać bo mechanizm szyby jest po drugiej stronie i nie ma do niego dostępu.
maciek889, jesteś pewny że nie trzeba demontować ramy szyby od drzwi? Ja zakładałem elektrykę kilka lat temu ale z tego co pamiętam trzeba wszytko rozebrać bo mechanizm szyby jest po drugiej stronie i nie ma do niego dostępu.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2015, 16:05 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.