[B4 All] podświetlenie regulacji lusterek
[B4 All] podświetlenie regulacji lusterek
Koledzy pomóżcie, niedawno opisywał ktoś jak wymienić żarówki w przełączniku do sterowania lusterkami. Może jestem ślepy, niemoge tego znaleść :oops: Chce się dowiedzieć jakie to są żaróweczki?
Właśnie dziś u siebie zmieniałem.Nie wiem jakie mają parametry,ale w sklepie elektronicznym poprosiłem o najmniejsze żarówki 12V lutowane (np. do podświetlania panela radia,czy sterowania lusterkami) i takie mi dał.Są bardzo małe i muszą być bezbarwne,bo i tak przełącznik świeci na czerwono.Kupiłem odrazu na jakiś "zaś" czerwone żarówki ciut dłuższe i nawet te większe też tam podejdą.
Przy rozbieraniu uwaga na wyskakujące dwie kulki od włączników.Ja właśnie je zgubiłem,ale chodzi.
Przy rozbieraniu uwaga na wyskakujące dwie kulki od włączników.Ja właśnie je zgubiłem,ale chodzi.
hehe ja juz 3 razy ta kostke rozbieralem w celu wymiany zaroweczek, najpierw jedna sie po jakims czasie palila a potem druga, juz mi sie niechce tego otwierac, bo to jest juz nudne i denerwujace :->
mialem podobny problem z podswietleniem przyciskow od szyb, dwa razy rozbieralem i wymienialem i potem i tak sie przepalalo, kupilem nowe (50 zl jedna kostka ) - z ciekawosci rozebralem i tam calkiem inaczej jest to rozwiazane wymienilem wszedzie i swieci bez problemu juz ponad rok, a co do lusterek - ta kostka nowka w aso 190 zl :shock:
mialem podobny problem z podswietleniem przyciskow od szyb, dwa razy rozbieralem i wymienialem i potem i tak sie przepalalo, kupilem nowe (50 zl jedna kostka ) - z ciekawosci rozebralem i tam calkiem inaczej jest to rozwiazane wymienilem wszedzie i swieci bez problemu juz ponad rok, a co do lusterek - ta kostka nowka w aso 190 zl :shock: