[80/ABK] Problem z el. szybami
[80/ABK] Problem z el. szybami
Witam. Mianowicie mam problem z el. szybą. Problem jest z szybą przednią od strony pasażera. Mianowicie szyba opuszcza się bez problemu za każdym razem , ale zaś zamyka się od czasu do czasu... Nie ma znaczenia czy używam przełącznika od strony pasażera czy od strony kierowcy. Ściągnąłem boczek poruszałem przewodami i pomogło ale na chwile. Podniosłem ją ze 3 razy i znów się coś zablokowało... Działa po prostu jak się jej podoba.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2012, 23:44 przez bystek, łącznie zmieniany 2 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
bystek, to powinno uzdrowić Twoją szybę https://audi80.pl/all-sposob-na-zaci ... t27933.htm
Witam,
Może ktoś mi pomoże rozwiązać problem u mnie. Jest tak ze szyby działają bez problemu, czy to prawa czy to lewa, a jak coś odbije to w ogóle nie chodzą, czy to od strony pasażera czy od kierowcy chce opuścić. To jest jakaś loteria. Parę dni temu odpaliłem auto, chciałem szyby opuścić i nic...kaput z nimi. Zawsze robię tak ze za nim roszę to czekam z 5 min niech trochę silnik się rozgrzeje, po pewnym czasie usłyszałem jakieś "pstryk" taka myśl mnie przeszła aby sprawdzić szyby, i eureka, działają...Ma może ktoś pomysł na logiczne wytłumaczenie co się dzieje ze raz one działają a raz nie ?
Z góry dziękuje za ewentualne podpowiedzi
Może ktoś mi pomoże rozwiązać problem u mnie. Jest tak ze szyby działają bez problemu, czy to prawa czy to lewa, a jak coś odbije to w ogóle nie chodzą, czy to od strony pasażera czy od kierowcy chce opuścić. To jest jakaś loteria. Parę dni temu odpaliłem auto, chciałem szyby opuścić i nic...kaput z nimi. Zawsze robię tak ze za nim roszę to czekam z 5 min niech trochę silnik się rozgrzeje, po pewnym czasie usłyszałem jakieś "pstryk" taka myśl mnie przeszła aby sprawdzić szyby, i eureka, działają...Ma może ktoś pomysł na logiczne wytłumaczenie co się dzieje ze raz one działają a raz nie ?
Z góry dziękuje za ewentualne podpowiedzi
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Kurde w moim aucie przycisk po stronie pasażera nie działa a od strony kierowcy mogę bez prblemu sterować szybą :roll:IC69 pisze:Inaczej mówiąc, jeżeli masz uszkodzony przycisk od szyby pasażera (a no to wygląda), to tym przyciskiem który masz po swojej stronie, też nic nie zdziałasz.Jarewa pisze: jeżeli mowa o jednej lini czyli przycisk u kierowcy do szyby pasażera i u pasażera to tak.