Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum i od razu mam problem
Mianowicie chodzi o ogrzewanie tylnej szyby (B4 1,9 TDI avant)- włącznik od ogrzewania szyby ścieci ciągle, mimo tego że jest wyłączony, po włączeniu również świeci ale szyba nie grzeje...
Druga sprawa to wycieraczka tylna- jak włączam jest tylko bzyczenie silniczka jak puszczam dźwignie to przestaje i nic sie nie dzieje- przy tym przygasa lampka we włączniku od szyby...
Czyżby to było powiązane? Dodam jeszcze że mam chyba do wymiany przekaźnik wycieraczek czasowych bo nie działają czasówki
Jakby ktoś wiedział co może być to proszę o pomoc
Pozdro
[80 Avant B4]Problem z ogrzewaniem szyby i tylną wycieraczką
[80 Avant B4]Problem z ogrzewaniem szyby i tylną wycieraczką
Ostatnio zmieniony 13 lut 2007, 20:26 przez MAdMAN, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Jak podniesiesz klape z tyłu bedą te wiązki z kablami szly w takim węzyku czarnym gumowym rozetnij to bo inaczej sie nieda i spradz czy sa popekane kable u mnie tak było i elektryk tak zrobił ze to rozcioł i od nowa je polutował gdzie były popękane nasunoł wczesniej przed lutowaniem te koszulki termozgrzewalne i jest oki... Po prostu było zwarcie bo kable sie stykały
U mnie działało ogrzewanie szyby ale nie było lampy jednej cofania chyba z tego co pamietam.
U mnie działało ogrzewanie szyby ale nie było lampy jednej cofania chyba z tego co pamietam.
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
wiedzmin pisze:Misiek_Stce, nic nie trzeba rozcinac
[url=http://images1.fotosik.pl/136/3ad6fe11dccaa5a7m.jpg]Obrazek[/URL]
Wiedzmin Spoko tylko mi chodziło o nie rozbebeszanie całej wiązki tylko rozciąc tą gumke karbowaną własnie co łączy sie z klapą i "budą" i tylko w niej tam pękają kable od zamykania bo wiadomo ze to nie ma 2 lata tylko troche wiecej
pod tą gumka niech sprawdzi kable moim zdaniem to bedzie to miejsce
Ty pokazałes jak jest wyjęta cała wiązka ale w tych akurat miejscach nie pęka kabel od częstego zginania tylko tak gdzie wspomniałem
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt: