Witam,
Miałem stłuczkę kobieta wjechała mi w tył, po naprawie mam problem z otwieraniem dachu.
Pokrywa schowka dachu unosi się kilka centymetrów i dalej nie ruszy, słychać ino pracującą pompkę. Olej w pompie jest wymieniony i jest MAX. Bagażnik się rygluje, próbowałem też zamykanie bagażnika drugim kluczykiem i nic. Podpiołem dwa inne sterowniki i tak samo. Autko było u paru mechaników i nik nic nie poradził ino dostałem informacje że komputer nie daje sygnału do siłownika klapy pokrywy schowka dachu. Ma ktoś pomysł w czym może leżeć przyczyna?
[B4 2.8 AAH] [CABRIO] Problem z otwieraniem dachu!
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Może coś się mechanicznie blokuje albo może ktoś przewody hydrauliczne pozamieniał, bo jak pompka pracuje to sterownik nie znalazł żadnej przeszkody do otwarcia dachu.
Gdzieś miałem logi z otwierania sprawnego dachy.
Aby zdiagnozować vagiem dach trzeba wpisać 26 w custom adres (czy jak to się zwało) i zobaczyć co tam w błędach wyskoczyło i ewentualnie sprawdzić stan czujników w blokach pomiarowych. W SSP od dachu tam jak dobrze pamiętam są opisane bity z poszczególnych czujników: www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_156.PDF
Gdzieś miałem logi z otwierania sprawnego dachy.
Aby zdiagnozować vagiem dach trzeba wpisać 26 w custom adres (czy jak to się zwało) i zobaczyć co tam w błędach wyskoczyło i ewentualnie sprawdzić stan czujników w blokach pomiarowych. W SSP od dachu tam jak dobrze pamiętam są opisane bity z poszczególnych czujników: www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_156.PDF