Witam
Czy ktos moze wie gdzie mozna kupic taki przekaźnik od szyberdachu 8A0907485?i ile kosztuje lub jakiś chemat elektryczny tego przekaźnika.
[80 B4 1,9TDI 1Z]Przekaźnik szyberdachu 8A0907485
przekażnik
szyberdach otwiera a nie chce zamykac .kolega elektronik sprawdal i mowil ze raczej zepsuty
szyberdach
wymienilem ten przekaźnik i nic z tego;/.Czy mial ktos moze taki problem z szyberdachem otwiera sie a niezawsze domyka?napięcie dochodzi ,silnik webasto .
Nie wiem czy pomogę, ale właśnie dziś majstrowałem przy szbyrze. Wkurzało mnie ze sie nie uchylał - tzn w cześć podsufitki szła do góry ale cały dach nie. w moim przypadku problemem było niespasowanie ustawienia pokrywy dachu z fazą silnika. W silniczku masz takie duże kolo (u mnie czerwone) które na obwodzie jest wyżłobione a obok niego 2 styczniki - odpowiada to za ruch samegoe szybra. być może połozenie pokrywy nie jest dokładnie takie jak pełny ruch silnika powodujący jej zamknięcie. Ja to rozwiązałem w ten sposób, iż po odkręceniu pokrywy silniczka, opusciłem go lekko na śrubach tak by całego nie demontować ale tak by wyszedł on z slimacznic i ustawiłem połoczenie jego w pozycji zerowej - czyli albo uchyla albo odsuwa. oczywiście pokrywa szybra byla całkowice zasunięta