Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 cabrio abk] szyby elektryczne

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kenzo76
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 cabrio abk] szyby elektryczne

Post autor: kenzo76 » 18 mar 2010, 23:41

ciezko z ta szukajka,dzis szyba od kierowcy odmowila mi posluszenstwa tzn.nie dziala na sterowaniu w dzwiach,wylaczniku glownym dla 4 szyb i nawet awaryjnym przy otwarciu dachu rowniez nie schodzi w dol wiec sadze ze wylaczniki sa ok podejrzewam ze problem tkwi gdzies w przerwanym przewodzie a moze podnosnik szyby juz zakonczyl swoje zycie,moze ktos mial podobny problem wiec prosze o pomoc a moze jakis bezpiecznik choc watpie w to :roll:

no i jeszcze jedna prosba moze dla niektorych to pestka jak sciagnac tapicerke dzwi w cabrio tzn.zdemontowanie wylacznikow szyb,lusterek,tapicerka trzyma sie na kolkach :?:

Awatar użytkownika
zakwapl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakwapl » 19 mar 2010, 00:41

Kolego może kabelek Ci od włącznika wyskoczył lub się gdzieś załamał. Jak ściągniesz tapicerkę to wszystko zobaczysz. A co do samego ściągnięcia z tego co pamiętam zdejmujesz panel od szyb i odkręcasz chyba 4 śrubki. 2 powinny być gdzieś w okolicach rączki i 2 są bodajże od boku drzwi.Jak już odkręcisz podnosisz tapicere do góry żeby wyszła z zaczepów.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 19 mar 2010, 15:05

Sprawdz przekaznik od szyb on całym tym ustrojstwem steruje, co do zdjemowania panelu to masz od spodu otworki na chyba 3 sruby na imbus wkładasz tam i luzujesz te sruby i wtedy dopiero on zejdzie i bedziesz mógł zdjąc boczek po odkreceniu pozostałych srub

Awatar użytkownika
kenzo76
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kenzo76 » 19 mar 2010, 22:00

ok Panowie dziekowac za pomoc dzis sie okazalo ze szyba zaczal znow dzialac wiec napewno jest cos z polaczeniem gdzies cos nie laczy takze bede musial zdemonowac i tak tapicerke dzwi zeby tam zajzec <ok>

[ Dodano: 2010-03-21, 18:28 ]
WOJTEK26 pisze:Sprawdz przekaznik od szyb on całym tym ustrojstwem steruje, co do zdjemowania panelu to masz od spodu otworki na chyba 3 sruby na imbus wkładasz tam i luzujesz te sruby i wtedy dopiero on zejdzie i bedziesz mógł zdjąc boczek po odkreceniu pozostałych srub
Troszke bylo rozkrecania i udalo sie zdjac tapicerke,myslalem ze ogarne temat :cry: ale nie udalo sie,wec polczenie na kostce jak i wylacznik dobry napiecie idzie sprawdzilem miernikiem i dla pewnosc zarowka dochodzi do silniczka i dalej to samo raz dziala raz nie i teraz tak mysle jezeli bylby walniety silnik to albo by dzialal lub i nie takrze mam jesze podejrzenie kolego WOJTEK26 do przekaznika od szyb ze moze przypalental sie jakis zimny lut wydaje mi sie ze przekznik jest pod ta polka od strony kerowcy i rowniez chce sie upenic czy w dobrym miejscu bede szukal znasz moze nr.tego przekazniak :?:

[ Dodano: 2010-03-21, 18:40 ]
Kolego WOJTEK26 bede wdzieczny za podanie nr.przekaznika szyb :lol:

Awatar użytkownika
czorny125p
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czorny125p » 15 lis 2010, 18:15

kenzo76 w b4 lubia sie przywiesić silniczki tzn w środku szczotki albo cos w tym stylu ja miałem tak samo wyjąłem silniczek popukałem postukałem próbowałem go nawet rozebrać ale sie nie dał potem poskładałem i działa do dzić tak że to poprostu madia

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 15 lis 2010, 18:28

autka są nie młode i niestety coraz czesciej bedzie problem z przełamującymi się przewodami przy zawiasach...

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 26 sty 2011, 19:18

pewnie już po herbacie ale jeśli sterownik wykryje wypięty przełącznik (prawy czy lewy) to wyłącza szybę. Więc tu jet problem u Ciebie zapewne, albo raczej był ;)

ja mam natomiast inny problem. Działa mi tylko centralny klawisz, te na drzwiach są wyłączone. Bezpieczniki sprawdziłem 3 razy. Te w skrzynce bezpieczników. Przyszło mi podejrzewać przekaźnik, jednak nie mam pojęcia który to. Wiem że za kanapą mam 2 przekaźniki, pod kierownicą tej jest jakiś bajzel i tam też chyba widziałem jakiś przekaźnik. Nie wiem, może i tam są jakieś bezpieczniki... Ma ktoś jakiś pomysł? W czym może być problem? Kable mam na 90% sprawne bo wachlowałem nimi na wszystkie strony, i gdyby był któryś złamany to by coś zaskoczyło. Wydaje mi się, że coś z dostarczeniem zasilania do czegoś co zajmuje się kontrolą tych przełączników. Po otwarciu dachu jednak się opuszczają i centralny przycisk działa.

Awatar użytkownika
Bashek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bashek » 29 sty 2011, 10:13

Witam ja mam trochę podobny problem :cry: Mianowicie wszystkie cztery szyby mi sie otwierają (przycisk przy dzwigni od ręcznego) zaś gdy chcę otworzyć którąś z szyb pojedynczo to nie działają :( Może ktoś wrzucić jakąś fotkę który sterownik jest odpowiedzialny za szyby :?: z dachem też mam problemy...tzn. gdy przekrencam dzwignie odpowiedzioalną za otwieranie dachu szyby raz sie otwieraja a raz nie :-(

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 29 sty 2011, 13:16

masz tutaj. https://audi80.pl/cabrio-92-nie-dzia ... t51298.htm już nie odpisuję na PW skoro wkleiłem. Zimny lut zapewne ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl