[b3 1,8s] co zrobic by lzej sie krecilo...
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
[b3 1,8s] co zrobic by lzej sie krecilo...
Witam. Taki problemik: co mam zrobic aby w mojej audi 80 b3 1.8s lzej sie kreciło kierownica ?? czy wymiana pompy(ktora jest zluzyta) wystarczy? Mam tez audi a4, w ktorej kreci sie leciutko i precyzyjnie. Chcialbym uzyskac choc podobny efekt w mojej 80-tce . Dziekuje za wszytskie odpowiedzi na moj temat.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 18:14 przez Łukaszek KSZO, łącznie zmieniany 2 razy.
Wymiana pompy jeżeli jest zużyta to jedno, a w jakim stanie masz przekładnię?
Przy wymianie pompy nie zapomnij o wypłukaniu zbiornika płynu, przekładni i przewodów. Na opory kręcenia może mieć wpływ również geometria, stan łożysk mcPershonów, sworzni i końcówek drążków kierowniczych( o ciśnieniu i szerokości opon nie wspomnę...)
Identycznego efektu jak a A4 i tak nie uzyskasz, chociażby z uwagi na inną generację zawieszenia.
Przy wymianie pompy nie zapomnij o wypłukaniu zbiornika płynu, przekładni i przewodów. Na opory kręcenia może mieć wpływ również geometria, stan łożysk mcPershonów, sworzni i końcówek drążków kierowniczych( o ciśnieniu i szerokości opon nie wspomnę...)
Identycznego efektu jak a A4 i tak nie uzyskasz, chociażby z uwagi na inną generację zawieszenia.