[B3 1.8 S] Czy końcówki Drążków mogą byc przycznyą
[B3 1.8 S] Czy końcówki Drążków mogą byc przycznyą
Że auto mi trochę lata po drodze, to znaczy tak ze nie jedzie jednym ciągiem prosto tylko coś zawsze jak nie równość to mam takie wrażenie że, mi tańczy .
Ps: Wymienione zostało ostatnio, czyli w tym tygodniu :
-sworzeńx2
-tuleje sanek i wahaczy i tuleje tylnej belki
- łożyska tył
Zrobiona zbieżność
Ps: Wymienione zostało ostatnio, czyli w tym tygodniu :
-sworzeńx2
-tuleje sanek i wahaczy i tuleje tylnej belki
- łożyska tył
Zrobiona zbieżność
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2010, 20:49 przez kris4, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jeśli robiłeś zbieżność u jakiegoś mechanika i walnięte masz drążki to koleś musiałby być ślepy żeby tego nie widzieć. Dlatego moim zdaniem to odpada. Ale łatwo może sprawidzić to samemu szarpiąc za koło i patrząc na drążek. Po za tym koła nawet przy minimalnym ruszaniu kierownicą powinny ci reagować.
Jakiej szerokości masz opony?
Aha, po za tym jak zbieżność będzie źle zrobiona to efekt może być podobny.
Jakiej szerokości masz opony?
Aha, po za tym jak zbieżność będzie źle zrobiona to efekt może być podobny.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2010, 20:51 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie opony mam 195/55/15 Klebera, może to wina opon ze takie szerokie. to możę końcówki do wymiany niby zakładałem lemiego jakies 8 000 tys km
[ Dodano: 2010-04-09, 20:55 ]
To jednak czas na zmianę końcówek, Jedyne wyjście Będzie i wybrać innego Flachowca do zbieżności :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: 2010-04-09, 20:55 ]
To jednak czas na zmianę końcówek, Jedyne wyjście Będzie i wybrać innego Flachowca do zbieżności :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Z tego co pamiętam, to Audi 80 b3 jest minimalnie rozbieżne, bo jak mi ustawiali w warsztacie geometrie to ja przyglądałem się na pracę mechanika.kris4 pisze:A czy audi musi być zbieżne czy rozbieżne . I coś mi się przypomina że jak wymieniłem te końcówki to przed wymiana tez mi tak Latał i po wymianie było juz ok
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
dzieki koledzy powalczę z tym jutro albo od poniedziałku się za to wezmę :roll:
[ Dodano: 2010-04-09, 21:28 ]
nie ma to jak samemu zrobić i mieć satysfakcje i tak to będzie Nie poddam się :evil:
[ Dodano: 2010-04-09, 21:28 ]
nie ma to jak samemu zrobić i mieć satysfakcje i tak to będzie Nie poddam się :evil:
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2010, 21:40 przez kris4, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba mrozu :mrgreen:jaro85 pisze:-10 stopni
[ Dodano: 2010-04-10, 15:10 ]
Teraz właśnie spojrzałem i jak ruszam lekko kierownicą tz;tak na odcinku na obwodzie do 1.5 cm to koła ani drgna tylko jak dalej ruszę więcej niż te 1.5 cm to się koło ruszy. To chyba a raczej na pewno sa końcówki do wymiany . A tego co mi ustawiał to w poniedziałek ustawie sam :mrgreen:
Re: [B3 1.8 S] Czy końcówki Drążków mogą byc przycznyą
[quote="kris4"] Że auto mi trochę lata po drodze, to znaczy tak ze nie jedzie jednym ciągiem prosto tylko coś zawsze jak nie równość to mam takie wrażenie że, mi tańczy .
sprawdź amorki, domowy sposób polega na tym żeby rozbujać auto na boki i sprawdzić czas po jakim to auto przestanie się kołysać, jeżeli są dobre to stanie od razu, jeżeli nie to chwilę się pokołysze...
sprawdź amorki, domowy sposób polega na tym żeby rozbujać auto na boki i sprawdzić czas po jakim to auto przestanie się kołysać, jeżeli są dobre to stanie od razu, jeżeli nie to chwilę się pokołysze...