[ Audi B4 TDI ] drążek kierowniczy
-
- Forum Audi 80
[ Audi B4 TDI ] drążek kierowniczy
Witam.. czy przy odkręceniu końcówki drążka kierowniczego połączonego z kolumna zmienia się zbierzność?? :?: :?:
-
- Forum Audi 80
[Audi 80 B3]
Mam do wymiany końcówki drążków i tutaj rodzi się pytanie - jakie końcówki wybrać. Na allegro jest dość spora rozpiętość cenowa (od 10PLN do 60PLN za sztukę) i nie bardzo wiem co warto brać, a czego nie. Czy możecie coś polecić?
I czy przy wymianie tych końcówek (co wiążę się jeszcze z ustawianiem zbieżności) warto wymienić coś jeszcze? Nie chcę, żeby za 2 miechy okazało się, że coś innego trzeba wymienić i np. ustawiać zbieżność drugi raz.
Mam do wymiany końcówki drążków i tutaj rodzi się pytanie - jakie końcówki wybrać. Na allegro jest dość spora rozpiętość cenowa (od 10PLN do 60PLN za sztukę) i nie bardzo wiem co warto brać, a czego nie. Czy możecie coś polecić?
I czy przy wymianie tych końcówek (co wiążę się jeszcze z ustawianiem zbieżności) warto wymienić coś jeszcze? Nie chcę, żeby za 2 miechy okazało się, że coś innego trzeba wymienić i np. ustawiać zbieżność drugi raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na pewno nie wybieraj tych po 10 zł Załóż jakieś dobre jak nie chcesz robić wkrótce drugi raz np.Lemforder,TRW,Swag,Moog,Febi choć jakość tej ostatniej podobno się zepsuła .Ja bym kupił w sklepie bo na pewno drożej nie będzie .Chrisdot pisze:Mam do wymiany końcówki drążków i tutaj rodzi się pytanie - jakie końcówki wybrać. Na allegro jest dość spora rozpiętość cenowa (od 10PLN do 60PLN za sztukę) i nie bardzo wiem co warto brać, a czego nie.
Możesz sprawdzić dolne sworznie wahaczy ,wymieniając je po ustawieniu zbieżności "rozjedzie "się geometria a co za tym idzie i zbieżnośćChrisdot pisze:I czy przy wymianie tych końcówek (co wiążę się jeszcze z ustawianiem zbieżności) warto wymienić coś jeszcze? Nie chcę, żeby za 2 miechy okazało się, że coś innego trzeba wymienić i np. ustawiać zbieżność drugi raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Podejdź do koła i szarpnij mocno w przód i tył, tak jak jest kierunek jazdy, jeżeli będzie sztywno to znaczy że jest dobrze, najlepiej było by to zrobić na lewarku, chyba że bedzie duży luz to bez też wyczujesz.Chrisdot pisze:Możesz mi powiedzieć, gdzie dokładnie znajdę te sworznie? I jak rozpoznać ich zużycie, bądź dobry stan.