Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[B4 2.0 ABK] Dziwne dźwięki z przedniego koła

ODPOWIEDZ
radzone
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK] Dziwne dźwięki z przedniego koła

Post autor: radzone » 30 wrz 2016, 21:39

Mam problem z paskudnie klepiącym elementem w przednim zawieszeniu przy lewym kole - objawia się to następująco:

- przy prędkościach do 60km/h klepie tak jakby coś było wybite w zawieszeniu, ale dzieje się to nawet, gdy jadę po prostej i gładkiej nawierzchni. Zauważyłem, że te gumy, które osłaniają przegub są potargane.

Zawieszenie sprawdzane przez mechanika jakiś czas temu i wymienione są łączniki stabilizatorów L+P i końcówki drążków L+P.

BTW. miałem robione też hamulce z przodu kompleksowo - nowe tarcze, klocki + pełna regeneracja zacisków.

Co to może być? Dzieje się tak w trakcie jazdy, czasami mam wrażenie jakby następowało częściej gdy puszczam nogę z gazu i jadę na biegu.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 01 paź 2016, 08:11

radzone pisze:Mam problem z paskudnie klepiącym elementem w przednim zawieszeniu przy lewym kole
troszkę źle to opisujesz jak mi się wydaje bo klepać to tam nic nie może ;-) klepać to mogą zawory jak już

U ciebie to może coś stukać, pukać lub inne podobne hałasy.

Jeśli gumy na przegubach podarte to równie dobrze mogą to być i one. Jak jeździsz z tym już nie wiadomo ile to na pewno przeguby już do wymiany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl