[B4 ABT] Dziwny rozstaw kół przednich
[B4 ABT] Dziwny rozstaw kół przednich
Od kiedy kupiłem auto zastanawiałem się czemu prawe koło wystaje bardziej tz. opona jest bliżej błotnika niż ta po lewej stronie ok 2cm. Na początku wydawało mi się, że to efekt "wizualny" bo prawy błotnik był wgnieciony. Po głębszych oględzinach okazało się, że prawe koło naprawdę jest bardziej wysunięte na zewnątrz ok 2-3cm. Nie mam pojęcia dlaczego tak się jest.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
U mnie w B3 było podobnie. Prawa strona była bardziej wysunięta niż lewa. Sporo się nad tym głowiłem ale w końcu nie doszedłem dla czego. Zbieżność była ok, zresztą podczas remontów ustawiałem ją chyba z dwa czy trzy razy i zawsze wsio było ok, tak samo jeśli chodzi o geometrię. Moje B3 jakąś tam historię wypadkową miało, ale oglądałem podłużnicę, podłogę i nie widziałem nic niepokojącego.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Wjedź do garażu i zrzuć sobie na posadzę punkty np. od środka felg idealnie w pionie. Choć najlepiej od miejsc osadzenia felgi, lub sworzni. Wyjedz z garażu. oznaczone punkty powinny formować idealny prostokąt, czyli odległości pomiędzy punktami powinny być takie same tzn tył i przód, tył i tył, przód i przód. Jeżeli tamte wartości się zgadzają, pomierz przekątne, jeżeli maja spora różnice to auto robi 4 ślady. Miałem przypadek ze auto ciągnęło zawsze na lewo, a przekątne różniły się o 2cm.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: