Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Geometria się rozjechała po 2 miesiącach

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MaXuS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B4 ABT] Geometria się rozjechała po 2 miesiącach

Post autor: MaXuS » 13 kwie 2011, 18:14

Witam, po remoncie przedniego zawieszenia, pojechałem na geometrię zapytano mnie co było wymieniane i opowiedziałem. Ustawili geometrię ale po niecąłych 2 miesiącach coś się rozjechało i jak zataczam na parkingu koło to słychać jak koło "rwie".

Ja wymieniłem sworznie, i teraz pytanie czy na geometrii zawsze muszą robić kąty ? Możliwe że się rozjechało wszystko bo ich nie ustawili? jechać na reklamację :oops: :lol:

a i nie dostałem wydruku z geometrii a wcześniej kiedyś otrzymałem takowy.

i jeszcze jedno, koleś powiedział że mam wymienić drążek ten którym się reguluje bo już jest cały zjechany od żabki. w związku z tym polecacie jakiejś konkretnej firmy?

Awatar użytkownika
mody86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mody86 » 13 kwie 2011, 20:55

co do tego że wszystko(mówię o geometrii) czyli po wymianie sworzni może Ci się zmienić kąt pochylenia koła i zbieżność bo wyprzedzenia już się nie zmieni(a nawet dokładnie nie wiem czy u nas jest regulowany). Pewnie 2 miesiące temu jeździłeś na zimówkach a teraz zmieniłeś na letnie tak??Prócz sworzni które wymieniłeś są jeszcze tuleje wahacza, tuleje sanek, nie wspominając o łożyskach kolumn Mcpersona( które mogą zgrzytać).
A co do tego co muszą robić to robią to za co płacisz (powinni) wydruk oczywiście obowiązkowo albo jakieś potwierdzenie ustawień Twojego auta bo tak to przecież nie masz nawet potwierdzenia że to auto u nich było w robocie.

Awatar użytkownika
MaXuS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: MaXuS » 14 kwie 2011, 15:53

zbieżność była robiona bo poza sworzniami były wszystkie tuleje sanek wahacze poduszka pod skrzynią wymieniane.

Zbieżność robili mi na alusach i na alusach tez mi się właśnie rozjechała, zima na zimówkach praktycznie nie czuć żeby darły koła przy zawracaniu, ale na alusach będzie znowu lipa i chce poz zmianie kół jechać do nich ale już wtedy mi kazał wymienić drążek ten z regulacją. Nie wiem jaki kupić na allegro nie ma wyboru zbytnio np.

Nie wiem może słabo po ustawianiu poskręcali wszystko <osohozi>

Awatar użytkownika
mody86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mody86 » 14 kwie 2011, 20:55

to co to za specjaliści skoro dokręcić nie umieją. Co do drążka to wcześniej jakoś ustawili a teraz to przeszkadza?? W geometrii zawsze kombinują żeby się nie narobić a zarobić. Co do drążka to nawet używkę możesz kupić moim zdaniem. Albo nowy to jak znajdziesz z febi mayle lemforder moog corteco. Kilka firm co robią dobre części

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl