[A4 B5] kąt pochylenia koła
[A4 B5] kąt pochylenia koła
Witam. Przepraszam od razu że to nie to forum ale może ktoś bedzie przypadkiem wiedział. Mam do kupienia Audi A4 i występuje w nim taki problem ze strasznie znosi. Zbierzność jest w porządku z tego co mówi właściciel Z kolei mój mechanik po opisaniu sytuacji twierdzi że auto skoro nie było bite przodem to musiało uderzyć bardzo mocno w krawężnik lub dziurę co spowodowało zmianę kąta pochylenia koła, twierdzi też żę kąta nie da sie przestawić bo jest on w modelach A4 b5 A5 c5 i passatach b5 niezmienny. Czy to prawda ? Spotkał się ktoś z takim przypadkiem ?
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Dokładnie sam sobie odpowiedziałeś w modelach z aluminiowym zawieszeniem nie ustawia sie kąta pochylenia koła albo auto mocno uderzyło w krawężnik i ma skrzywiony któryś z wahaczy albo miało takiego dzwona że żle naciągneli auto i teraz ściąga i
Ostatnio zmieniony 01 cze 2011, 20:42 przez goldi j51, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
zaraz zaraz zacznijmy od tego ze jezeli znosi to nie od katow pochylenia kola... fakt, gdyby kola staly nie rowno miedzy soba to pewnie wahacz, ale jezeli auto sciaga na ktoras ze stron to oczywiscie ze zbieznosc, pozatym gdy uderza sie kraweznik to traci sie przedewszystkim wlasnie zbieznosc... wlasciciel ma jakis papier na ta zbieznosc? z reszta nawet jak ma, to po zbieznosci mogl uderzyc i stad owy problem, z doswiadczenia wiem ze auto moze byc przestawione tak ze jedno kolo moze byc cofniete o 2cm wzgledem drugiego a zbieznosc jest ustawiona na igle i auto jedzie prosto...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: