[ 80 b3 1.8 PM ] Kierownica bije przy hamowaniu
-
- Forum Audi 80
[ 80 b3 1.8 PM ] Kierownica bije przy hamowaniu
Witam mam problem a dokłądniej chodzi o problem z kierownicą... kiedy jade i się rozpędze np. do 100 km/h to zazwyczaj przy około 60 - 80 hm/h przy hamowaniu zaczyna mi bardzo bić kierownica.... i jest to bardzo odczuwalne.... torochę się wystraszyłem... sprawdziłęm czy kołą są dokręcone zmieniłem przód na tył i tył na przód i dalej jest to samo... ma ktoś jakieś sugestie?? aa i jeszcze jedno może mieć to jakiś związek z przygodą bo uderzyłem jakiś czas temu w krawężnik kołem od kierowcy przednim ale wszystko było ok.
Dziękuje za wszelką pomoc
Dziękuje za wszelką pomoc
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, 20:40 przez adrianekk1989, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Stawiam na tarcze było już kilka tematów.Jak są w jeszcze dość grube to daj do przetoczenia a potem sprawdź czy dalej bije kierownicą
[ Dodano: 2011-03-22, 23:21 ]
[ Dodano: 2011-03-22, 23:23 ]
[ Dodano: 2011-03-22, 23:21 ]
Pierwszy raz takie coś słyszę na której stacji diagnostycznej :?:Żelu pisze: Krzywą tarczę od razu wyłapią na rolce.
[ Dodano: 2011-03-22, 23:23 ]
Jak bije pedał hamulca to na pewno tarcze krzyweJarewa pisze:Ale to czuć po pedale chamulca.
KREG w Rybniku, w Wodziu też maciejoandaw pisze:Żelu napisał/a:
Krzywą tarczę od razu wyłapią na rolce.
Pierwszy raz takie coś słyszę na której stacji diagnostycznej
Na początku niekoniecznie. Miałem podobnie jak kolega, że jedynie drżało kierą i to w określonym przedziale prędkości, dopiero z czasem odczuwałem to coraz mocniej i pedał zaczął skakać.Jarewa pisze:Ale to czuć po pedale chamulca.
jak kolega grzmotnal w kraweznik to raczej bedzie zawiecha a konkretniej jakis sworzen czy cus takiego, bo swego czasu tez cos takiego przezylem.... i własnie mechanik mi cos w zawieszeniu zmienil/dokrecil i ustało. przy przygodzie z kraweznikeim tarczy nic nie moze sie stac... :roll:
Edit: a tak wogóle to bylo multum tematów na ten temat. najpierw kolego popraw temat, dopisz [Tagi]... chociaz pewnie temat i tak poleci do kosza.
Edit: a tak wogóle to bylo multum tematów na ten temat. najpierw kolego popraw temat, dopisz [Tagi]... chociaz pewnie temat i tak poleci do kosza.
-
- Forum Audi 80
ok sory że założyłęm nowy temat na to ale czytałem trochę tego i nie umiałem znaleść konkretnej odpowiedzi a co do oglądania samemu to raczej bym tego nie ogarnoł byłem dziś na stacji okazało się że mam skrzywiony wahacz rowalony sworzeń wahacza i coś z łożyskiem a najlepsze że wszystko do wymiany i policzili mi u mechanika 5 stówek ;/