[80 B3]Luz na kierownicy
[80 B3]Luz na kierownicy
Witam.Ostanio wymieniałem pająka bo jakieś zwarcia miał.Nigdy mi nie odbijały kierunki na starym.Zapodałem nowy i to samo nie ma też klaksonu.Popatrzyłem troche i okazało się że jak złape za kierownice i pchne ją do przodu to idzie jeszcze jakis 1cm.Koles powiedział mi ze jest luz na krzyżaku.Gdzie to wyregulować?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 sty 2008, 08:34 przez hazard, łącznie zmieniany 2 razy.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
hazard, Za mocno wcisnąłeś pająka. Poluzuj go i lekko odsuń w kierunku kierownicy.
A na przyszłość to przeczytaj ten temat: viewtopic.php?t=9608 oraz regulamin: viewtopic.php?t=6284 i poprawnie tytułuj wątki bo będą lecieć do kosza!
A na przyszłość to przeczytaj ten temat: viewtopic.php?t=9608 oraz regulamin: viewtopic.php?t=6284 i poprawnie tytułuj wątki bo będą lecieć do kosza!
Mam podobny problem tyle że u mnie jest luz góra - dół i bardzo mnie to w.... denerwuje. Jeżeli się orientujesz to napisz czy samemu można to naprawic i w jaki sposób oraz jaki jest ewentualny koszt wymiany.kokolino1 pisze:Popraw szybko temat. Luzu na krzyżaku nie wyregulujesz a ten luz to jaki jest wzdłużny czy poprzeczny. Jak porzeczny to kolumna raczej do naprawy bądź wymiany a jak wzdłużny taki jakby naciskając na kiere i ona się chowa i wychodzi jakby na sprężynie to jest wszystko dobrze i robić ni nie musisz.