Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[audi 80 B4] Luz w przekładni ze wspomaganiem.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Konrad27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[audi 80 B4] Luz w przekładni ze wspomaganiem.

Post autor: Konrad27 » 18 wrz 2007, 16:10

Czy w przekładni ze wspomaganiem da się skasować luz? Gdy ruszam kierownicą lewo prawo jest słyszalne stukanie, jest też wyczuwalny luz na maglownicy.
Na przekładni znajduje się śrubka tylko że u mnie nie da się jej wkręcić. Czy jest jakaś kontra którą trzeba popuścić, żeby dokręcić tą śrubkę. Pomóżcie.Obrazek

daniel20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: daniel20 » 20 wrz 2007, 20:52

witam Konrad. Za dużo ci nie pomoge wręcz przeciwnie to Ty pomoż mi. Chyba mam ten sam problem. Czasem wyjeżdzam z parkingu i skręcam i wtedy cos mi szarpnie 2-3 razy kierownicą. Albo kiedy skrecam maksymalnie to w ostatnim pół obrocie kierownica sama jakby dobija do końca i nawet czuje delikatny opór gdy ją potem próbuje prostować. czy to może byc wina układu kierowniczego a konkretnie tej maglownicy i czy koło tej maglowniocy jest gdzie jakas poduszka???

Awatar użytkownika
Konrad27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Konrad27 » 20 wrz 2007, 23:04

tak to może być wina przekładni kierowniczej, u mnie niestety nawet podczas delikatnego poruszania kierownica był słyszalny stukot a gdy płyn od wspomagania dostał temperaturę to stukło jak tylko przekręciłem kierownice. U mnie maglownica już wymontowana. Kupiłem używkę rzekomo po 170 tys przebiegu i z samochodu który nie jeździł po naszych drogach. Jak założę to dam znać czy sie poprawiło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl