[80 B3] Maglownica z B4 do B3. Pasuje ?
[80 B3] Maglownica z B4 do B3. Pasuje ?
Witam klubowiczów
Tak szukałem sobie na forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie: czy maglownica z B4 pasuje do B3 ??
Pytam ponieważ czeka mnie wymaina maglownicy bo zakładałem sobie wspomaganie bo nie było w mojej niuni. Koleś od którego kupiłem zarzekał się, że wszystko OKi, żeby zakładać i jechać i tak zrobiłem. Co się okazało ? pompa odrazu wyła :shock: (przyzwyczaiłem się-podgłaśniam troszke bardziej radyjo ) ale ostatnio maglownica nabrała luzu :shock: wiec pozostaje mi tylko zmienić maglownice no i pompę też przy okazji... Chce założyć to z B4 bo wszyscy wiemy jak lekko się kręci w B4 a jak by nie patrzec w B3 jest bardziej hard z tym wspomaganiem.
Na pierwszy rzut oka w B4 maglownica jest troche grubsza (ma wiekszą średnice) ale to akurat nie przeszkadza tylko czy wszystkie inne wymiary są w porządku ? Jeśli ktoś bawił się kiedyś w coś takiego proszę o pomoc...
Tak szukałem sobie na forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie: czy maglownica z B4 pasuje do B3 ??
Pytam ponieważ czeka mnie wymaina maglownicy bo zakładałem sobie wspomaganie bo nie było w mojej niuni. Koleś od którego kupiłem zarzekał się, że wszystko OKi, żeby zakładać i jechać i tak zrobiłem. Co się okazało ? pompa odrazu wyła :shock: (przyzwyczaiłem się-podgłaśniam troszke bardziej radyjo ) ale ostatnio maglownica nabrała luzu :shock: wiec pozostaje mi tylko zmienić maglownice no i pompę też przy okazji... Chce założyć to z B4 bo wszyscy wiemy jak lekko się kręci w B4 a jak by nie patrzec w B3 jest bardziej hard z tym wspomaganiem.
Na pierwszy rzut oka w B4 maglownica jest troche grubsza (ma wiekszą średnice) ale to akurat nie przeszkadza tylko czy wszystkie inne wymiary są w porządku ? Jeśli ktoś bawił się kiedyś w coś takiego proszę o pomoc...
yyy tu mnie zaskoczyłeś :shock: kasować luzy ? jakim cudem ?maciek12 pisze:A tak zapytam jeszcze... Nie próbowałeś regulować luzów w obecnej maglownicy?
Dzięki MOTOWALUS za radę pewnie niedługo sobię sprawię taką zamiankę a i jeszcze jedno pompy są takie same ? chodzi mi czy z B4 2.0E będzie pasować do B3 1.6 ?motowalus pisze:maglownice z B3 i B4 mozna montowac wymiennie
Kolumna kierownicy (maglownica) czy pasuje od b3 do b4?
Witam strasznie gubie płyn do wspomagania w mojej b4, dzwoniłem po szrotach i mają kolumne kierownicy ale od b3 i zastanawiam się czy to będzie to samo co w b4 czy ktoś wie coś na ten temat? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
:shock: A do czego ci ta kolumna ?Chyba potrzebujesz maglownicy .Ja nie czaję, parę postów wyżej pisze że pasuje od b3 do b4 i odwrotnie a ty pytasz czy pasuje :roll: Były też b3 bez wspomaganiaStalmi pisze:Witam strasznie gubie płyn do wspomagania w mojej b4, dzwoniłem po szrotach i mają kolumne kierownicy ale od b3 i zastanawiam się czy to będzie to samo co w b4 czy ktoś wie coś na ten temat?
Kolego Stalmi pytasz
A więc odpowiedź: jasne, że pasuje. Sam to przerabiałem i z B3 pasuje do B4 i na odwrót ale po co masz zakładać sobie z B3 jak tam maglownica jest cieńsza przez co gorzej nam kręcić. Da się baaardzo odczóć różnice pomiędzy jedną a drugą maglo wiec radził bym nie kombinejszyn tylko zakładaj maglo z B4 i śmigaj ciesząc się z lekkiego kręcenia kierownicą <ok>
Obie maglownice (z B3 i z B4) różnią się numerem części bardzo delikatnie chyba tylko dwoma znakami czy tam cyferkami i radził bym na to uważać bo sprzedawca ze szrotu może chcieć nam wcisnąć maglo z B3 a takie nam nie potrzebne...
spisz sobie numer części ze swojej i z tym sie udaj na szrot
bym Ci podrzucił oba numery ale nie znam ich na pamięć a ja już jestem po zabiegu wymiany ale może uda mi się podrzucić na forum numer z B3 i z B4 <ok>
Kolego MUNIOR
.Stalmi pisze:mają kolumne kierownicy ale od b3 i zastanawiam się czy to będzie to samo co w b4 czy ktoś wie coś na ten temat?
A więc odpowiedź: jasne, że pasuje. Sam to przerabiałem i z B3 pasuje do B4 i na odwrót ale po co masz zakładać sobie z B3 jak tam maglownica jest cieńsza przez co gorzej nam kręcić. Da się baaardzo odczóć różnice pomiędzy jedną a drugą maglo wiec radził bym nie kombinejszyn tylko zakładaj maglo z B4 i śmigaj ciesząc się z lekkiego kręcenia kierownicą <ok>
Obie maglownice (z B3 i z B4) różnią się numerem części bardzo delikatnie chyba tylko dwoma znakami czy tam cyferkami i radził bym na to uważać bo sprzedawca ze szrotu może chcieć nam wcisnąć maglo z B3 a takie nam nie potrzebne...
spisz sobie numer części ze swojej i z tym sie udaj na szrot
bym Ci podrzucił oba numery ale nie znam ich na pamięć a ja już jestem po zabiegu wymiany ale może uda mi się podrzucić na forum numer z B3 i z B4 <ok>
Kolego MUNIOR
załóżmy, że wiemy, że koledze Stalmienu chodziło o maglo <ok>MUNIOR pisze::shock: A do czego ci ta kolumna ?Chyba potrzebujesz maglownicy