[B4 1Z ] Mocne uderzanie
[B4 1Z ] Mocne uderzanie
Siema. Niedawno kupiłem 80stke. rok 93, sedan. Przy kupnie słyszałem że puka zawiecha ale to jest audi 80 i to jest normalne. Pare dni temu powymieniałem tuleje w sankach i wahaczach ( Febi, swag ). Przy okazji że miałem zdemontowane sanki zmieniłem dwie poduchy skrzyni biegów bo już ich nie było dosłownie. Łączniki stab. są w bdb stanie, nie są chińskie tylko ori bo plastikowe i mają wybity napis, końcówki wach/kier także są bdb. Po zamontowaniu wszystkiego było cicho przez dwa dni ( Wszystko dokręcałem jak samochód stał na kołach ). Po dwóch dniach zaś puka. Byłem na stacji diagnostycznej żeby koleś zdiagnozował źródło stuków. Stwierdził że wszystko jest ok, nie ma luzów a ja wiem że wali bo to słychać nawet przy najmniejszych nierównościach. Zauważyłem też że auto zaczęło ściągać na prawo i opony zjadło mi od wewnętrznej strony ( lewą i prawą przednią. nie jest mi ich szkoda bo opony są stare ). Słyszałem coś że poduszki amortyzatorów mogą być źródłem. Amory także nie są wylane i działają tak jak powinny. Nie znalazłem sensownej odpowiedzi czym może być źródło owych stuków/puków dlatego założyłem nowy temat.