[80 B3]montaż wspomagania układu kierowniczego
[80 B3]montaż wspomagania układu kierowniczego
Witam i pozdrawiam Klubowiczów.
Mam w posiadaniu od niedawna B3 z silnikiem 1.6D i prosiłbym o radę czy można tam wrzucić
wspomaganie i od jakiego modelu go zapożyczyć. Jeśli jest taka możliwość a ktoś z klubowiczów posiadałby taki komplet to chętnie odkupię.
Mam w posiadaniu od niedawna B3 z silnikiem 1.6D i prosiłbym o radę czy można tam wrzucić
wspomaganie i od jakiego modelu go zapożyczyć. Jeśli jest taka możliwość a ktoś z klubowiczów posiadałby taki komplet to chętnie odkupię.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
tak. ale jezeli CI "specjalisci" ze szrotow nie wiedza co to za silnik vw 2.0 2e ta wapie zeby ci pomogli. 2.0 na wielopunkcie bylo kilka rodzai takze nie wiem jak chca dojsc do tego ze akurat to te kolko z 2e. lepiej poszukaj na forum golfa. sam tak znalazlem i kosztowalo mnie mniej niz na takim byle jakim szrocie. akurat czesci do tego silnika jest sporo
Nie mam 100% pewności czy to koło z 2E co mam u siebie będzie pasowało do Twojego JN. W TD są całkiem inne koła pasowe od dynama i pompy wody niż w 1,6 D, a to może mieć wpływ na to w którym miejscy wyjdzie Ci pasek od wspomagania. Proponuję udać się na szrot i samemu sprawdzić i dobrać to lub inne koło.
koledzy mam magiel, zbiorniczek, przewody brak chyba tylko jednego gumowego przystawkę aluminiową do pompy i rolkę która napędza pompe wspomagania i wodną brak natomiast mi samej pompy bo ktoś się nie bał i za..... Cały zestaw miałem montować w moim b3 silnik JN ale nastąpiły inne wydatki i plany mogę to odstąpić jeśli jest ktoś chętny niech pisze na PW.