siemanko
chyba dobry dzial o wspomaganiu ?
mianowicie do rzeczy bo szkoda czasu
kuzyn kupil audi 80 b4 2.6 v6
gdy dojechal do domu ok 12 km mial zaczelo mu strasznie szumiec przy skrecaniu w miejscu jak stal paldo na wspomaganie a dokladniej olej
pod maska ukazalo sie ze olej jest czarny i BULGOCZE pieni sie itd gdy wylalismy plyn byl wodnisty moze ktos cos zle dolal ...
pompa pracowala bo jeden waz ssal a 2 wypluwal olej a mianowicie biale mazy i czarne
teraz pytanie
czy dobrze mysle zeby odkrecic pompe wymyc do tego przedmuchac uklad i zalac nowym olejem ?
ale pytanie kolejne czy dobrze mysle ze ta pompa jest u gory z przodu auta przy rozrzadzie ? i czy trzeba wymieniac rozrzad do tego ? pasek zdejmowac itd ?
prosze o jakies podpowiedzi bo urlop wzielismy zeby to naprawic no chyba ze to bardzo trudne i lepiej oddac mechanikowi
pozdrawiam i czekam na odp
[ABC b4] problem wspomaganie pilna pomoc
no ale to co teraz opruznic zbiornik przedmuchac przewody pompe przedmuchac i co dalej ? co jeszcze zrobic ?
nie wiem czy to idzie do maglownicy czy gdzies? i tez tam sie cos zepsulo ?
bo nie wime czy to skladac do kupy wszystko czy jeszcze cos robic
[ Dodano: 2009-06-03, 17:48 ]
hmm
zlozylem zalalem nowym olejem zielonym i dalej nic ale dziwne objawy dostaje
olej w zbiorniczku bulgocze nie ssa oleju tylko go zwraca
przy skrecaniu kierownica chodzi lekko ale strasznie buczy a nawet piszczy raczej z pompy
na jalowych cisza
a przy dodaniu gazu piszczy tak jakbym kierownica ruszal hmm ? jakby pompa siadala to przy dodaniu gazu chyba nie powinien piszczec ?
sam nie wiem co teraz ...
jakies sugestie ? pasek naciagniety
nie wiem czy to idzie do maglownicy czy gdzies? i tez tam sie cos zepsulo ?
bo nie wime czy to skladac do kupy wszystko czy jeszcze cos robic
[ Dodano: 2009-06-03, 17:48 ]
hmm
zlozylem zalalem nowym olejem zielonym i dalej nic ale dziwne objawy dostaje
olej w zbiorniczku bulgocze nie ssa oleju tylko go zwraca
przy skrecaniu kierownica chodzi lekko ale strasznie buczy a nawet piszczy raczej z pompy
na jalowych cisza
a przy dodaniu gazu piszczy tak jakbym kierownica ruszal hmm ? jakby pompa siadala to przy dodaniu gazu chyba nie powinien piszczec ?
sam nie wiem co teraz ...
jakies sugestie ? pasek naciagniety