[B3 2.0 AAD] Problem z krzywym zawieszeniem
-
- Forum Audi 80
[B3 2.0 AAD] Problem z krzywym zawieszeniem
Witam. Jestem nowy wiec przepraszam gdybym napisał coś nie tak. Od 2 miesięcy jestem właścicielem Audi b3 Coupe. Po wymianie opon na nowe o dużo większym profilu zauważyłem że przy skręconej w prawo kierownicy opona obciera o nadkole. Po przyjrzeniu się faktycznie widać że prawe kolo jest przesunięte w tył. Zmierzyłem to i różnica między lewą a prawą strona wynosi 1.5 cm. Wymieniłem już kołyskę na nową wraz z tulejami oraz tulejki wahaczy. Poprawiło sie o jakieś 0,5 cm ale nadal jest krzywo. Dodam ze kołyska względem nadowzia wydaje się być równo, wahacz nie wygląda na krzywy, ale ja tez nie mam profesjonalnego sprzętu pomiarowego. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić, jak lub gdzie sprawdzić co jest krzywe? Z góry dziękuję.
-
- Forum Audi 80
Bankowo masz przestawiony trawers jedź sobie do dobrego machera od ustawiania kątów i zbieżności ale nie do takiego co robi przy aucie po 10 minut i następny bo liczy się ilość. Powiedz mu co się dzieje i zobaczcie, ew. dobry blacharz niech pomierzy przekątne przy trawersie czy jest prosto i nie ma odchyłów.