[80B4 2.0 ABT]Problem ze wspomaganie
-
- Forum Audi 80
[80B4 2.0 ABT]Problem ze wspomaganie
Witam. Mam problem z maglownicą, tzn. podcieka mi ona. Cieknie w miejscu gdzie wychodzi siłownik i mam tam pękniętą osłone. Czy jest jakaś szansa na uszczelnienie jej czy trzeba ją wymienić na drugą. Jak można ją naprawić to proszę o jakieś porady.
Pozdrawiam
Szkodnik82
Prosze nazywać tematy zgodnie z regulaminem.
Pozdrawiam
Szkodnik82
Prosze nazywać tematy zgodnie z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2008, 19:23 przez SZKODNIK82, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Na poczetek zapoznaj sie z regulaminem i nazewnictwem tematów, bo w przeciwnym razie marne szanse że co kolwiek sie dowiesz - temat poleci do kosza.
Jesli masz rozerwaną osołne (harmonijke) to wymien ją na nową być moze wycieka z niej tylko smar... czy zauważyłes ubywanie płynu od wspomagania? Co do uszczelnien przekładnie (jeśli taka potrzeba wystąpi) są odpowiednie firmy zajmujące sie tym.... <ok>
Jesli masz rozerwaną osołne (harmonijke) to wymien ją na nową być moze wycieka z niej tylko smar... czy zauważyłes ubywanie płynu od wspomagania? Co do uszczelnien przekładnie (jeśli taka potrzeba wystąpi) są odpowiednie firmy zajmujące sie tym.... <ok>
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W takim układzie warto było by sie dowiedziec ile kosztuje regeneracja przekładni ewentualnie zmienić ja na jakąś sprawną ori używke....SZKODNIK82 pisze:Ubywa mi płyn do wspomagania.
Dział jest ok, tylko temat był źle nazwany... nie uzyłes tagów.SZKODNIK82 pisze:To w jakim dziale go najlepiej zamieścić?
-
- Forum Audi 80
sorki, że się podłączę w temat ale mam też rozerwaną tą harmonijkę, a płynu ze wspomagania mi nie ubywa. chciałbym się dowiedziec, czy we własnym zakresie można ją wymienic i uzupełnic smar?Solskier pisze:Jesli masz rozerwaną osołne (harmonijke) to wymien ją na nową być moze wycieka z niej tylko smar...
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
grze, Jak najszybciej postaraj sie zmienić tą harmonijke bo jak dostanie sie brud to może skończyc sie uszkodzeniem przekładni. Mechanika też zmien bo widać sam nie wie co można naprawić a co nie Proste skoro ktoś to tam załozył to i można to zmienić, bedziesz musiał torche porozkrecać tu i ówdzie (najprawdopodobniej nie obejdzie sie bez demontarzu końcówki drązka - odkrecić ja od kolumny bedziesz musiał napewno ale i pewnie od drązka również bo Ci nowa harmonijka nie przejdzie) ale jest to do zrobienia we własnym zakresie <ok> Mógłbys sie tez pokusić i spróbować naciągnąć tą gume na blok przekładni i skrecić to nową opaską byc może obejdzie sie bez wymiany.
Ja sam wymieniałem tę osłonę.Kupiłem Febi chyba za 7 zł.Trzeba było wyjąć akumulator następnie wyjąć taką aluminiową podstawkę pod akumulatorem i przez tą dziurę odkręca się drążki kierownicze przykręcone od dołu dwiema śrubami.Wygodniej jest jak koła wcześniej skręcisz w lewo. Na pewno dasz radę a kilkadziesiąt złotych na paliwo zostanie.