[B4 All] Problem ze wspomaganiem ukł. kierowniczego.
[B4 All] Problem ze wspomaganiem ukł. kierowniczego.
Witam Panowie.
Niewiem czy to jest problem czy nie, ale cos chyba jest nietakze wspomaganiem, a mianowicie czasami jak stoje w miejscu to bardzo ciezko jest skrecic kierownica a czasami jest wszystko ok. Przeciez ze wspomaganiem powinno dac sie kręcic kiere jedna reka czy nie. Jak to jest Was?
Niewiem czy to jest problem czy nie, ale cos chyba jest nietakze wspomaganiem, a mianowicie czasami jak stoje w miejscu to bardzo ciezko jest skrecic kierownica a czasami jest wszystko ok. Przeciez ze wspomaganiem powinno dac sie kręcic kiere jedna reka czy nie. Jak to jest Was?
- radek kocio
- Forum Audi 80
radek jak to chodzi głosniej ?? u mnie jest tak ze ja skrecam lekko mocno, szybko wolno krece kierownicą bez róznicy to zaczyna wlasnie chyba pompa glosniej chodzic przez chwile. co najsmieeszniejsze dzieje sie tak tylko na właczonym abs-ie. na wyłacznym jest ok wszystko. ktos moze mi powieciec o co z tym chodzi ??
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
pilocik69, Ja mam podobym problem. tylko że u mnie z rana jak odpale auto to wpoma chodiz jak marzenie, a później po jakimś czasie wydajność odczuwalnie spada... Pope mam raczej ok, bo nawet przy pełnym skrecie nie czeszczy. Pasek nowy, prawidłowo naciągniety, zastanawiam sie jeszcze nad płynem w układzie, gdzieś sie doczytałem kiedys ze należy go zmieniać co 50tyś km, u mnie raczej nigdy nie był zmieiany. Moze zatracił swoje właściwość i dla tego tak sie dzieje? PS wie ktoś jak spóśić płyn z układu? Napewno jest gdzieś korek chyba przy maglownicy ale gdzie?
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
faktycznie nie zauważyłem :oops: pilocik69, jutro zamierzam wymienić u siebie płyn, wydaje mi sie ze mój problem jest własnie z tego powodu, bo na zimnym motorze płyn jest gesty i lepiej sie tłoczy a na ciepłym jest żadki a ze ma już z 200tyś przetoczone to słabo popycha, po zmianie napisze czy jest jakiś efekt.WOJTEK26 pisze:Patrz wyżej napisałem wczesniej
WOJTEK26, Orjentujesz sie ile wchodzi płynu? Litr starczy?
-
- Forum Audi 80