Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 Avant 1Z]Pytanie o maglownice

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przemko1982
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

[B4 Avant 1Z]Pytanie o maglownice

Post autor: przemko1982 » 02 sie 2009, 17:05

Czytalem juz posty dotyczace maglownicy ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi dlatego tez zakladam nowy temat.Otoz ostatnio zauwazylem,ze pekla mi ta harmonijkowa gumowa oslona na maglownicy.Niestety jest tez wyciek spod tej peknietej gumy.I teraz mam pytanie czy wyciek jest spowodowany uszkodzeniem tej gumy i wystarczy jej wymiana czy poszly uszczelniacze?Jaki jest koszt uszczelnienia maglownicy bo poza ta guma i tym wyciekiem nic zlego sie z nia nie dzieje.A moze lepiej kupic uzywke?Bede wdzieczny za wszelkie wskazówki i informacje <piwo>

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 02 sie 2009, 17:43

Przemek ja także miałem pękniętą tą osłonę, ale nic mi nie ciekło więc zapewne uszczelniacze nie trzymają. :-/

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 02 sie 2009, 18:06

Poszły uszczelniacze maglownicy. Sama guma osłaniająca kosztuje grosze ale jej wymiana nie zlikwiduje CI wycieku. Koszt kompletu uszczelnień maglownicy jest spory, a i roboty przy tym niemało - było o tym na forum więc słabo szukałeś ;-) Robota jest generalnie nieopłacalna. Sporo taniej wychodzi kupno sprawnej używanej maglownicy.
Jeśli działa Ci wspomaganie bez zarzutu, a wyciek jest niewielki, to jeszcze nie masz za bardzo czym się przejmować. Pilnuj poziomu płynu żeby nie zatrzeć pompy. Jeśli natomiast wspomaganie jest słabe, a płynu ubywa szybko, to rozglądaj się za maglownicą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl