Mam pytanie: jak się Wam prowadzi Audi na autostradzie, szczególnie przy wietrze bocznym?
Od pewnego czasu zauważyłem że przy prędkościach ponad 120 muszę często korygować tor jazdy na prostym odcinku drogi. Nie wiem czy jest to związane z bocznymi podmuchami wiatru czy coś się zużyło w zawieszeniu? Ostatnio podczas silnego wiatru musiałem zwolnić poniżej 100 km/h bo nie mogłem utrzymać toru jazdy. Podobne zachowanie (choć dużo słabsze) zauważam podczas wyprzedzania TIRów albo jak wyprzedza mnie osobówka ale z dużo większą prędkością.
Podczas badania technicznego diagnosta nie znalazł luzów w zawieszeniu.
Rok temu wymieniałem tulejki wahaczy z przodu. Ostatnio wymieniłem łącznik stabilizatora z prawej strony (nie miał luzu ale potwornie skrzypiał na zakrętach).
Od pewnego czasu słyszę też pojedynczy stuk jak kręcę kierownicą na parkingu. Dzieje się tak podczas zmiany kierunku kręcenia (najpierw kręcę w lewo a potem w prawo i wtedy jest stuk). Wymieniłem poduszki amortyzatorów wraz z łożyskami ale stuk nie zniknął.
Z góry dziękuję za wszystkie rady co mógłbym zrobić/sprawdzić żeby Audiczka prowadziła się lepiej.