[ b4 1.9 TDI 1Z avant] Skrzypienie podczas kręcenia w prawo
[ b4 1.9 TDI 1Z avant] Skrzypienie podczas kręcenia w prawo
Witam. Drodzy forumowicze doradźcie.. Co to może być??
Problem tkwi w tym że podczas kręcenia w prawo słyszę skrzypienie, ale dzieje się to tylko jak już zagrzeje silnik, gdy rano wyjeżdżam z garażu to wszystko chodzi cicho. Podkreślam że tylko podczas kręcenia w prawo nigdy w lewo.
pozdrawiam
Problem tkwi w tym że podczas kręcenia w prawo słyszę skrzypienie, ale dzieje się to tylko jak już zagrzeje silnik, gdy rano wyjeżdżam z garażu to wszystko chodzi cicho. Podkreślam że tylko podczas kręcenia w prawo nigdy w lewo.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2011, 10:33 przez ruperto83, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Może to wyda się głupie, ale czy nie piszczy Ci pierścień ślizgowy pod kierownicą ? Ten od klaxonu ?
U mnie po ostatnim demontażu deski tak się dzieje, musiałbym zdjąć kierownicę i przesmarować.
Rano jak wyjeżdżam i jest chłodno, to jest cisza, jak się w środku w samochodzie zrobi cieplej to lubi sobie czasem zapiszczeć, ale u mnie tylko jak skręcam kierownicę o około pół obrotu, dalej jest cicho.
U mnie po ostatnim demontażu deski tak się dzieje, musiałbym zdjąć kierownicę i przesmarować.
Rano jak wyjeżdżam i jest chłodno, to jest cisza, jak się w środku w samochodzie zrobi cieplej to lubi sobie czasem zapiszczeć, ale u mnie tylko jak skręcam kierownicę o około pół obrotu, dalej jest cicho.
kierownicy nie zdejmowałem i raczej nie chce tego robić bo jest poduszka. a jeżeli chodzi o ten dźwięk to nie piszczy tylko trzeszczy jakby coś było zarżnięte.. wcześniej w Brawie takie trzeszczenie było i była padnięta końcówka drążka, ale tutaj wszystko jest ok bo przegląd przeszedł wzorowo. chyba muszę sprawdzić te łożyskowanie amortyzatorów..
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam!Ja tez mam problem ze skrzypieniem w przednim kole podczas jazdy na wprost.Zjawisko pojawia sie tylko,gdy auto stoi na zewnatrz,a temperatura jest niska.Przy wyjezdzie z cieplego garazu nie wystepuje,a na zimno skrzypi.Znika samoistnie po kilku kilometrach,im cieplej tym szybciej.Lozysko nie szumi,nie wykazuje tez wyczuwalnego luzu.Chyba,ze to poczatek jego konca dopiero Moze Koledzy cos mi zasugeruja.Pozdrawiam!Nemo