[B3] Strzelanie podczas skretu kierownicą na postoju.
[B3] Strzelanie podczas skretu kierownicą na postoju.
Witam, mam nastepujacy problem,,,,podczas skrecania kierownica w jedna lub druga strone, slychac i czuc takie strzelanie jakby cos sie naprezalo i puszczalo...i tak sie dzieje co kilka stopni skretu kierownica.... ale gdy skrece maxymalnie w jedna ze stron to przy koncu skretu tego nie slychac...nie mam pojecia co to moze byc. Poprosilem kolege zeby poruszal mi kierownica a ja nasluchiwalem z kad moze dochodzic to "strzelanie".... ale ciezko mi to zlokalizowac poniewaz odglosy te przenosza sie po calej zwrotnicy...jakies rady, sugestie,odpowiedzi,,,, czekam, i pozdrawiam..
Ostatnio zmieniony 18 cze 2011, 17:22 przez kajoj888, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
kajoj888 pisze:wszystko ladnie pieknie panowie, tylko gdzie znajduja sie tez lozyska amortyzatora>???? przeciez amortyzator nie jest osadzony na zadnych lozyskach..
moja reakcja była taka sama kiedy się zagłębiłem w temat dziwnych dźwięków przedniego zawieszenia.
http://allegro.pl/poduszka-amortyzatora ... 04206.html
tak wygląda całość i w tej gumie jest właśnie łożysko. jeśli się zużyje ( złapie luzy ) wydaje takie dźwięki jak opisałeś.
ogólnie temat poduszek i łożysk amortyzatora w naszych OOOO to temat na dobrą książkę melodramatyczna :mrgreen:
poszukaj na forum, znajdziesz wszystko odnośnie wymiany montażu oraz firm.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: