Mam pytanie, jak można wymienić popękany mieszek, konkretnie chodzi mi
o kolejność postępowania, napewno ktoś już to wymieniał, proszę o pomoc ?.
[ 2.0 ABT]Wymiana mieszka gumowego maglownicy
[ 2.0 ABT]Wymiana mieszka gumowego maglownicy
Ostatnio zmieniony 21 lis 2009, 07:50 przez kristo44, łącznie zmieniany 2 razy.
Cześć.
Ja wymieniałem u siebie w następujący sposób.
Skręciłem maksymalnie kołami w prawą stronę.Następnie trzeba wyjąć akumulator.W miejscu gdzie stoi akumulator jest taka z jakby folii aluminiowej zaślepka którą wyjmujesz i masz otwór przez który wkładasz rękę.Trzeba odkręcić listwę co jest przykręcona dwoma nakrętkami od spodu.Klucz już nie pamiętam jaki rozmiar.Po odkręceniu nakrętek wykręcasz śruby odłączasz listwę i wyciągasz starą osłonę z plastikowym kołnierzem..Montaż na odwrót.Trochę ciasno ale dasz radę.
Ja wymieniałem u siebie w następujący sposób.
Skręciłem maksymalnie kołami w prawą stronę.Następnie trzeba wyjąć akumulator.W miejscu gdzie stoi akumulator jest taka z jakby folii aluminiowej zaślepka którą wyjmujesz i masz otwór przez który wkładasz rękę.Trzeba odkręcić listwę co jest przykręcona dwoma nakrętkami od spodu.Klucz już nie pamiętam jaki rozmiar.Po odkręceniu nakrętek wykręcasz śruby odłączasz listwę i wyciągasz starą osłonę z plastikowym kołnierzem..Montaż na odwrót.Trochę ciasno ale dasz radę.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Artur530, prawie dobrze tylko że odkręcasz drążki kierownicze od listwy (klucz 17 najlepiej dwa) po zatym wszystko ok.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, 15:52 przez Kokolino, łącznie zmieniany 1 raz.