[B4 1Z] Złamany drążek kierowniczy
[B4 1Z] Złamany drążek kierowniczy
Dzisiaj spotkał mnie nieprzyjemny incydent a mianowicie przy manewrowaniu na parkingu złamał mi sie drążek kierowniczy. Co mogło być tego przyczyną? Dodam ze 2 miesiace temu wymieniana była przekładnia kierownicza z drążkami. Oczywiscie uzywana.
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
A gdzie dokładnie pękł drążek? Myślę że jedyną z opcji pęknięcia drążka było to że kiedyś był skrzywiony, następnie sprostowany a co za tym idzie materiał został osłabiony, popękał, aż na dobre pękł. W ogóle szczęście że w czasie jazdy z większą prędkością nie strzeli na jakiejś dziurze, bo sadzę że bieda by była
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Witam. Pozwolę się podczepić pod temat. Ja miałem taką sytuację. Pojechałem na geometrię kół.
Okazało się że jeździłem z drążkiem kierowniczym w kształcie łuku :-o Co zrobił mechanik? Oczywiście ten drążek wyklepał i wyprostował. Nie jestem biegły w mechanice. Ale w moim mniemaniu powinien chyba w takiej sytuacji wymienić
drążek na nowy? Co o tym sądzicie? Pozdrawiam.
Okazało się że jeździłem z drążkiem kierowniczym w kształcie łuku :-o Co zrobił mechanik? Oczywiście ten drążek wyklepał i wyprostował. Nie jestem biegły w mechanice. Ale w moim mniemaniu powinien chyba w takiej sytuacji wymienić
drążek na nowy? Co o tym sądzicie? Pozdrawiam.