W 2013 tak właśnie robiłem, w 2017 wyszła rdza.MIRON DKL pisze:Malowanie proszkowe jak u Krzycha tez super.
Co ostatnio robiłeś przy aucie...
-
Onlinedamian_xyz
- Moderator
- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Piaskując usuwasz ocynk. Wiec w przypadku dobrej konserwacji piaskowanie/ocynkowanie galwaniczne/malowanieKrzysiek 84 pisze:Piaskując elementy jest lepsze doście do zakamarków niż szczotką drucianą czy papierem ściernym , więc chyba powinno na dłuższy czas zabezpieczyć elementy metalowe.
Choć bardzo polecają epoxydem PPG sigma Prime podkład,
później przykrycie go poliuretanem w dwóch warstwach.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Krzysiek 84
- Junior Admin
PieterB, Tu to się zgadzam , zobaczymy też jak twardo będzie , choć u mnie bardzo wysoko przód stoi ze względu na sprężyny .
Edit:
Zetorek już turla się powoli , póki co wszystko działa , zostało kąt wtrysku ustawić , bo twardo pracuje a na Vagu same zera , chyba że rozrzad jeszcze raz trzeba bedzie sprawdzić.
Edit:
Zetorek już turla się powoli , póki co wszystko działa , zostało kąt wtrysku ustawić , bo twardo pracuje a na Vagu same zera , chyba że rozrzad jeszcze raz trzeba bedzie sprawdzić.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
PieterB, Chyba będa sprężyny eibach - 35 / 30
Będę też szukał tych pierścieni tłumiących na tył , jak nie to chyba zgłoszę się na ten zakup grupowy z audi tradition.
Przednie amorki 2 czy 3 letnie jeszcze pewnie bedą dobre , zobaczymy co wykaże na diagnostyce,
Tył mam kupione nowe Sachs.
Zostanie wszystko poskładac w drugie kolumny te piaskowane i malowane , oraz zamontować.
Zregenerowac zaciski przód i tył , dokupic tarcze , klocki , płyn , przewody elastyczne i od razu wszystko zamontować."
Może wyrobie się w tym roku
Będę też szukał tych pierścieni tłumiących na tył , jak nie to chyba zgłoszę się na ten zakup grupowy z audi tradition.
Przednie amorki 2 czy 3 letnie jeszcze pewnie bedą dobre , zobaczymy co wykaże na diagnostyce,
Tył mam kupione nowe Sachs.
Zostanie wszystko poskładac w drugie kolumny te piaskowane i malowane , oraz zamontować.
Zregenerowac zaciski przód i tył , dokupic tarcze , klocki , płyn , przewody elastyczne i od razu wszystko zamontować."
Może wyrobie się w tym roku
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
właśnie u mnie też coś tam tak nie za cicho jest i się zastanawiam czy to wina amortyzatorów już czy właśnie tych pierścieni. Ostatnio rozebrałem to bo myślałem że to górne mocowanie wyrobione i se zakupiłem ale po rozebraniu okazało się że tam jest cacy. A i same te pierścienie niby nie wyglądają na jakoś mocno zniszczoneKrzysiek 84 pisze:Będę też szukał tych pierścieni tłumiących na tył , jak nie to chyba zgłoszę się na ten zakup grupowy z audi tradition.
No i teraz cholera wie, a dodam że tył ostatnio jakoś dziwnie mi zaczął się zachowywać szczególnie na zakrętach - jakoś tak wyrzuca zadek.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Może amortyzatory już tak nie trzymają za dobrze.
Mam jeden komplet tych pierścieni tłumiących , ale nie nadaja się do ponownego założenia,
W Olkuszu za poliuretanowe to mi krzyknęli ze 300 zł , bo indywidualne zamówienie i formę by musieli jeszcze zrobić , więc i za formę musiałbym zapłacić.
A w Audi tradition 13,45 Euro za sztuke.
Mam jeden komplet tych pierścieni tłumiących , ale nie nadaja się do ponownego założenia,
W Olkuszu za poliuretanowe to mi krzyknęli ze 300 zł , bo indywidualne zamówienie i formę by musieli jeszcze zrobić , więc i za formę musiałbym zapłacić.
A w Audi tradition 13,45 Euro za sztuke.