[All B3/B4] Wymiana nagrzewnicy
- FilippoAudi80
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
cześć Wam
mam do was takie pytanie, bo przejrzałem praktycznie cały ten wątek i tak się zastanawiam czy istniałaby możliwość zregenerowania tej klapy nawiewu (ciepłe/zimne powietrze) bez zdejmowania całej deski?
Chodzi mi nawet o taką prowizoryczną, chwilową regenerację (zatkanie w jakiś sposób zimnego powietrza)
proszę o pomoc :oops:
mam do was takie pytanie, bo przejrzałem praktycznie cały ten wątek i tak się zastanawiam czy istniałaby możliwość zregenerowania tej klapy nawiewu (ciepłe/zimne powietrze) bez zdejmowania całej deski?
Chodzi mi nawet o taką prowizoryczną, chwilową regenerację (zatkanie w jakiś sposób zimnego powietrza)
proszę o pomoc :oops:
Co wy mowicie ? Ja wymieniałem gabke na klapach bez sciagania deski ! Trzeba sie nagimnastykować sporo ale da się ! Piszecie o czymś o czym naprawde zielonego pojęcia nie macie, wykrecasz schowek wentylator i inne pierduły co bedą Ci przeszkadzać , nastepnie rozpinasz spinki na obudowie tunelu i docinasz z gabki pod panele na wymiar i kleisz na super glu działa od 2 lat nawet tam nie mam zamiaru zagladac 8-)
Aldon pisze:Co wy mowicie ? Ja wymieniałem gabke na klapach bez sciagania deski ! Trzeba sie nagimnastykować sporo ale da się ! Piszecie o czymś o czym naprawde zielonego pojęcia nie macie, wykrecasz schowek wentylator i inne pierduły co bedą Ci przeszkadzać , nastepnie rozpinasz spinki na obudowie tunelu i docinasz z gabki pod panele na wymiar i kleisz na super glu działa od 2 lat nawet tam nie mam zamiaru zagladac 8-)
czy jest możliwość żebyś dodał przybliżony opis tego jak można to zrobić ?:)
A po co z 2 stron ? Z jeden jest wystarczająco, a wydzieranie dechy w zimie nie jest dobrym pomysłem chyba ze masz w garazu z 20 stopni,
Tam nie ma filozofi, wyciagasz wszytsko co ci bedzie przeszkadzało , rozpinasz 1 linke przy tunelu, wczesniej schowek , dmuchawe odkrecasz, nurkujesz do schowka i rozpinasz 6 spinek. najgorsze sa 2 do strony sciany grodznej, przy składaniu ciezko z tymi spinkami ale jak 1 nie załozysz nic sie nie stanie tam jest wystarczająco sztywno nic nie bedzie gwizac czy uciekać, a da sie wszytskie klapy obkleić , a mam nie mała rekę mi się udało bez problemu
Tam nie ma filozofi, wyciagasz wszytsko co ci bedzie przeszkadzało , rozpinasz 1 linke przy tunelu, wczesniej schowek , dmuchawe odkrecasz, nurkujesz do schowka i rozpinasz 6 spinek. najgorsze sa 2 do strony sciany grodznej, przy składaniu ciezko z tymi spinkami ale jak 1 nie załozysz nic sie nie stanie tam jest wystarczająco sztywno nic nie bedzie gwizac czy uciekać, a da sie wszytskie klapy obkleić , a mam nie mała rekę mi się udało bez problemu
Aldon, tak się składa, ze robiłem już kilka audic jedna z klimą i wiem jak to wygląda. Napiszcie jeszcze, ze wymieniacie tak nagrzewnice i to w godzinę. Jak chcecie się męczyć to wasza sprawa ściągniecie deski to max godzina roboty i to dla osoby co pierwszy raz to robi, a wtedy to wystarczy tylko odkręcić od ściany grodziowej cały tunel, przewody, filtr kabinowy i wszystko jest na wierzchu bez nerwów. Zresztą po rozpięciu spinek trzeba tą część wysunąć a jak deska jest na swoim miejscu to tam za dużo miejsca nie ma. Już widzę te pięknie poklejone gąbki bez rozdzielenia części z klapkami na pół i wyciągnięcia ich do tego sklejone kropelką. Wszystkich klapek nie pokleisz nie wiem czy kolega zauważył ale w prawej części tunelu też jest jedna klapka która nie jest tak ważna bo ona zamyka całkowicie dopływ powietrza do nawiewów ale bez ściągania deski nie ma mowy o jej poklejeniu. Wiem, ze zima i źle robić ale jak ma być dobrze a nie drutex to deska niestety out.
- karolas123
- Forum Audi 80