[B4 ABT] Wymiana tulei sanek i wahaczy
Trzeba odkręcić tę głowną śrubę z poduszki. Odkręcenie 2 małych z boku nic nie da.
Odkręcasz 4 śruby tulejek i śrubę z poduszki skrzyni prawa strona (pasażer) Poza tym zostają sworznie do zrzucenia
Sanki jak sie nie mylę wyglądają u Ciebie tak:
Na foto widać poduszke odkręconą z łapą od skrzyni ale wystarczy te główną śrube wykręcić Nad łapą skrzyni jest nakrętka widać na foto. Jeśli śruba nie wyjdzie a nakrętkę odkręcisz to sanki zdejmiesz bez problemu.
Odkręcasz 4 śruby tulejek i śrubę z poduszki skrzyni prawa strona (pasażer) Poza tym zostają sworznie do zrzucenia
Sanki jak sie nie mylę wyglądają u Ciebie tak:
Na foto widać poduszke odkręconą z łapą od skrzyni ale wystarczy te główną śrube wykręcić Nad łapą skrzyni jest nakrętka widać na foto. Jeśli śruba nie wyjdzie a nakrętkę odkręcisz to sanki zdejmiesz bez problemu.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2011, 22:45 przez tomastepa, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie tak wyglądają oprócz tych "końcówek stabilizatora" czy co to jest przy wahaczach Ale dzięki wielkie, teraz wiem co macam przynajmniej
EDIT: dojście do poduszki: trzeba zdjąć osłonę półośki, trzyma się na dwóch nakrętkach plastikowych. Po zdjęciu jest dostęp w miarę komfortowy żeby zakontrować kluczem z góry poduchy , 17 oczkowa gięta daje radę
EDIT: dojście do poduszki: trzeba zdjąć osłonę półośki, trzyma się na dwóch nakrętkach plastikowych. Po zdjęciu jest dostęp w miarę komfortowy żeby zakontrować kluczem z góry poduchy , 17 oczkowa gięta daje radę
-
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Tak właśnie mam jeszcze poduchy ze starych amortyzatorów w całkiem dobrym stanie nowe kupiłem Lemfordera i zastanawiam sie czy z powrotem ich nie zamienić na te boge bo w prawym kole na małych dołeczkach taki głuchy stuk puk słychać a lewe cichutko.Tak więc jak kupie tulejki TRW na sanie i tylną belkę to będzie spoko ? a na wachacze lemfordera? bo moim zdaniem to zużywają sie bardziej na Wahaczach ?