[B4 ACE Avant] Błędy wskaźników. Od czego?
[B4 ACE Avant] Błędy wskaźników. Od czego?
Witam
Po przekręceniu stacyjki (zapaleniu lampek) wskażniki ze zdjęć wariują: miga czerwona lampka od temp i od hamulców, wskazniki temp i oleju w konsoli centralnej pokazują wartości nieprawdziwe (silnik zimny,nie odpalany 3 dni)
Prosze o sugestie/linki co sprawdzić i gdzie.
Po przekręceniu stacyjki (zapaleniu lampek) wskażniki ze zdjęć wariują: miga czerwona lampka od temp i od hamulców, wskazniki temp i oleju w konsoli centralnej pokazują wartości nieprawdziwe (silnik zimny,nie odpalany 3 dni)
Prosze o sugestie/linki co sprawdzić i gdzie.
- karolas123
- Forum Audi 80
jesli motor zimny nie odpalany a pokazuje na dodatkowych zegarach tem oleju i cisnienie oleju to cos jest zle podpiete po przekreceniu samej stacyjki powinien tylko pokazywac aku ile volt jest kontrolki na budziku maja tak swiecic mruhac jak zapali maja zgasnac jesli tego nie zrobia to cos tam dolega zalezy od czego dana kontrolka jesli malo plyny chlodzacego czy oleju czy ładowania czy od recznego raczej masz niezly balagan z tym autem sam tak doprowadziles czy kupies niedawno i taraz zaczynasz walke ?? Cos mi sie zdaja ze byla mowa o tym aucie na forum przed jego zakupem ale moge sie mylic i jesli tak to sporo cie czeka pracy
a jesli migaja te 2 kontrolki zaznaczone w kółko + swieci ikonka aku to co moze byc przyczyną? czasami po zapaleniu auta tak mam i po jakims czasie znika i nie swieci.. wywala mi bledy alternatora:
01117 - Generator Terminal DF Load Signal
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
ale aku mam sprawdzony i jest ok, alternator tez mi ostatnio sprawdzali i laduje poprawnie..nawet 14.2V jak dobrze pamietam..
01117 - Generator Terminal DF Load Signal
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
ale aku mam sprawdzony i jest ok, alternator tez mi ostatnio sprawdzali i laduje poprawnie..nawet 14.2V jak dobrze pamietam..
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
-audi-80-20-benzyna-migajaca-kontrolka- ... 39975.htmlMedzik pisze:Co to może oznaczać?