Cześć, zakupiłem ostatnio swoją 1z'etke w avancie- wersja z klimą, bez działającego nawiewu, na początku zacząłem szukać po forach, wątki itd. Przygoda zaczeła się od wymiany wentylatora dmuchawy na nową, nie przyniosło skutku... Zakupiłem bezpiecznik termiczny i został wymieniony w rezystorze, również brak reakcji, kupiłem rezystor - wymiana nie przyniosła skutku.... Ostatnia szansa padła na pokrętło nawiewu...- DALEJ NIE DZIAŁA Nie mam siły już, pół auta w środku rozebrane i szukanie dodatkowego cięgna.
- brakuje mi jednego cięgna o niebieskim kolorze.. Skąd on pochodzi ?
[B4 1.9 1Z] brak nadmuchu
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Zobacz czy masz plus po zapłonie na przewodzie czarno-niebieskim dmuchawy (on idzie poza włącznikiem).
Dalej zobaczy czy masz dobrą mase na brązowym grubym przewodzie dochodzącym do włączników wentylatorów.
A niebieskie cięgno odcina nadmuch aby powietrze nie wlatywało samym pędem gdy pokrętło jest ustawione na 0. Chociaż nie wiem czy to występowało w wersjach z klimą.
Dalej zobaczy czy masz dobrą mase na brązowym grubym przewodzie dochodzącym do włączników wentylatorów.
A niebieskie cięgno odcina nadmuch aby powietrze nie wlatywało samym pędem gdy pokrętło jest ustawione na 0. Chociaż nie wiem czy to występowało w wersjach z klimą.