Mam problem z ogrzewaniem oraz kilkoma innymi rzeczami, które mogą być z tym powiązane, także postaram się to tutaj w miarę nakreślić składnie i liczę na Waszą pomoc

Otóż kupiłem jakiś czas temu Audi 80, niestety jako niedoświadczona jeszcze osoba z samochodami trochę dałem się zrobić, a co za tym idzie kupiłem dosyć zaniedbane Audi. Staram się je sukcesywnie naprawiać, ale że koszty są spore to idzie wolno. W każdym razie do sedna:
1. Nie działa mi ogrzewanie, które na początku działało i to bardzo ładnie! Na początku naprawiałem także coś w radiu i prawdopodobnie urwałem jeden kabelek, który być może mógł być kabelkiem od mechanizmu ogrzewania. Kabelek ten, po wyjęciu radia, wychodzi z górnego panelu, w środku dziury na radio samochodowe. Ewidentnie nie jest to kabel od radia, a że oprócz radia mamy tam tylko mechanizmy nawiewu to zgaduje, że jest od nawiewu. Nawiew działa, ogrzewanie nie.
2. Mam wyciek z układu chłodnicy, a że dopiero teraz znajduje więcej czasu na zajęcie się autkiem to do teraz jeździłem na wodzie w chłodnicy. Idzie zima, trzeba znaleźć wyciek z chłodnicy i zalać płynem w końcu. Mechanik coś mi mówił, że może ucieka przez silnik (coś o wymianie uszczelki pod głowicą itp), ale nie zaobserwowałem, żeby z wydechu mi dymiło mocno, więc stawiam na zwykłą nieszczelność.
3. Walnął mi drugi termostat w ciągu pół roku roku. Na początku silnik prawdopodobnie słabo się grzał, teraz mam wrażenie że silnik się grzeje dobrze, ale termostat pokazuje za niską temperaturę. Cholera wie co tam się dzieje, w każdym razie temperatura wyświetla się niewiele więcej niż 50 stopni.
4. W kabinie śmierdzi mi trochę zgnilizną, tak jakby gdzieś tapicerka, czy wygłuszenie było mokre, gniło i śmierdziało. Jeśli się nie mylę to źródło jest gdzie w okolicy pedałów, więc myślałem, że to tam gdzieś mi z tego układu chłodniczego wycieka.
Myślę, że te 4 rzeczy mogą być powiązane. Jeśli napisałem jakąś głupią sugestię to proszę o wyrozumiałość, nie znam się zbyt dobrze na samochodach